avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate marian88

Activitate marian88

Buna ziua,

Sunt sunt membrul unei asociatii care se ocupa cu asistenta sociala si drepturile minorului.
Ieri, am intalnit parintii unui tanar (numai este minor) care erau disperati pentru a stopa un fenomen din viata tanarului. Acesta a intretinut raporturi sexuale cu un profesor al unei institutii superioare de invatamant (nu exista constangeri, raporturile facandu-se prin accordul ambilor).
Tanarul apartine unei institutii de invatamant dintr-un oras diferit fata de cel al profesorului.
Parintii sai nu au o problema cu orientarea sexuala a baiatului lor insa au o problema cu varsta profesorului care ii poate fi tata.
Acestia vor sa se adreseze conducerii institutie unde preda profesorul in cauza deoarece le este frica ca acest profesor ar putea intretine astfel de raporturi si cu alti studenti.

Va rog sa ne spuneti care ar fi metodalitatea prin care acestia sa procedeze pentru a putea inlatura acest pervers din institutia de invatamant. Ei detin ca dovezi doar lista detailata a convorbirilor dintre acestia.

Daca mai aveti nevoie de lamuriri va rog sa intrebati.

O zi buna,

Buna ziua,

Sunt angajatul unei companii de aproximativ un an de zile. Acum cateva zile am cerut un concediu de odihna iar cererea a fost refuzata. Initial nu mi s-a prezentat nici un motiv iar dupa insistenta mea pentru a avea un motiv, mi s-a comunicat ca s-a verificat planul de vacanta al biroului si nu mi se poate aproba. Verificarea aceasta am facut-o si eu si am descoperit ca nimeni care se afla pe o pozitie similara cu a mea nu a cerut concediu de odihna in aceea perioada. Le-am comunicat acest lucru si deasemenea ca imi incalca dreptul la concediu de odihna. Si de aici incepe distractia!

La numai o ora sunt chemat intr-o sedinta si mi se aduce la cunostinta faptul ca sunt convocat peste 7 zile intr-o comisie de disciplina. La aceasta convocare vor participa 2 reprezentanti ai conducerii (Managerul direct care este de alta cetatenie, nu cunoaste limba romana si detine permis de sedere temporara si HR-ul companiei) impreuna cu 2 martori care sunt colegi ai mei. Pe convocarea respective sunt incluse persoanele care vor participa impreuna cu semnatura acestora si datele privind locatia si data, mai putin ora la care trebuie sa i-a loc. O prima intrebare este daca fara indicarea unei ore aceea convocare este una valida si o a doua ar fi daca pot veni cu un reprezentat legal (avocat)? Deasemenea doresc sa stiu in ce limba trebuie sa aibe loc aceasta convocare (am inteles ca v-a fi in engleza, pentru mine nu este o problema dar vreau sa stiu daca este legal).

Motivul convocarii este ca am incalcat un punt din Contractul meu invidual de munca (este specificat doar acel punct). In punctual respective sunt insiruite o serie de obligatiuni ale mele ca si angajat insa nu este specificat care ar fi obligatiunea pentru care urmeaza a fi cercetat sic cand am intrebat, s-a refuzat oferirea de informatii pe motiv ca o sa aflu atunci. Din toate obligatiile respective singurul lucru la care ma gandesc ca ar putea fi incalcat ar fi prezenta mea la munca, deoarece am fost invoit in decursul a 3 luni de aproximativ 4 ori (4 zile), zile pentru care nu am fost platit iar invoirea s-a petrecut telefonic. Aici ma gandesc ca m-ar putea ataca insa nu mi s-a facut niciodata nici un referat si nu am avut niciodata nici o sanctiune de nici un fel. Deasemenea cred ca e necesar sa mentionez ca nu exista un Regulament intern sau cel putin unul de care sa fi luat cunostinta/semnat.

Doresc sa stiu daca in cazul dat aceasta actiune este una legala, care ar fi pasii de urmat de catre mine ca si angajat (ce dovezi sa strang) deoarece intr-o discutie telefonica cu “seful mare” acesta mi-a comunicat ca sunt “un angajat cu prea multe pretentii”, imi pare rau ca nu am inregistrat-o.
Deasemenea doresc sa stiu daca pot inregistra momentul in care voi fi in comisia de disciplina (si care ar fi metoda legala in caz ca este posibil?) deoarece sunt foarte convins ca vor sa scape de mine fara a avea un motiv serios iar acest lucru reprezinta o incalcare serioasa a drepturilor mele sau cel putin asa o consider eu.

Daca doriti si alte lamuriri, nu ezitati sa ma intrebati.

Va multumesc,
Răspuns la discuția Metoda plata chirie locuinta
Va multumesc!
Buna ziua,

De jumatate de an, am inchiriat o locuinta pentru care plateam evident chiria lunar si primeam chitanta. Incepand de luna aceasta proprietarul face presiuni sa ne mutam pentru ca doreste sa vand locuinta chiar daca contractul se incheie la sfarsitul acestui an.
Deoarece totul este in regula cu locuinta si toate sunt la zi, acesta nu poate desface contractul. In schimb a recurs la urmatoarea marsavie, nu doreste sa mai accepte bani de chirie si nici nu ne ofera un cont in care sa achitam.
Toate acesta dupa supuse lui vor duce la incheierea contractului si noi v-a trebui sa parasim locuinta.
Cum putem face dovada platii chiriei in aceasta situatie?
Va multumesc pt. raspunsul promt!

Da intradevar situatia nu este atat de complicat probabil sezatia aceasta a fost din cauza socului pe care l-am avut.
Situatia este f. reala pt. ca mi s-a intamplat. Multi au avut aceasta senzantie dar intr-un final este reala si a fost declarata o " telenovela" chiar si avocatul meu a ramas putin socat si nu m-a crezut pana nu a venit la spital sa vada starea in care ma aflu.
Momentan astept ca autoritatile sa demareze cercetarile. Prietenii mei care au asistat la scena oribila au depus si ei declaratii.
Ar putea fi si alte motive ( sincer nu prea le gasesc ) pt. care as putea fi agresat dar acestea sunt 0,01% ( doar sa ma confunde cu altcineva ) - mentionez inca o data faptul ca sunt o persoana f. sociabila si niciodata nu mi s-a mai intampalt asa ceva, singura pers. care m-a amenintat este "iubitul" meu tata.
Va multumesc mult pt. sfaturi in continuare ma voi consulta cu avocatul meu si sa stabilim exact ce acuzatii tb. aduse - momentan astept.

Daca voi avea nelamuriri despre cum parcurge aceasta investigati cu siguranta voi posta alta intrebari.

Va multumesc
Am scris in titlu "si multe altele ... " pt. ca situatia in care ma aflu este mai complexa.
In aprilie 2008 am fost dat afara din domiciliu de catre tatal meu (un om cu "influienta" si "buric al pamantului") (mentionez ca parintii mei sunt divortati) - motivul fiind ca nu il "ascult" si ca sunt homosexual. Toate bune si frumoase am revenit la Bucuresti sa imi urmez studiile si pt. a face fata cheltuielilor m-am angajat. Intre timp am primit telefoane de la tatal meu de ameninitare a ma intorc acasa daca nu am sa vad eu ( mentionez ca este un om f. recalcitrant si ca nu se poate controla ) - am incercat sa il fac sa inteleaga ca eu am viata mea si ca nu il voi deranja cu absolut nimica mai ales ca el este intr-un oras de provincie. Lucrurile au fost linistite o perioda de timp pana cand am inceput sa am senjatia ca sunt urmarit. In fiecare zii langa blocul meu se aflau doi tineri care pur si simplu statea si ma urmareau. Am sezizat politia cu privire la acest aspect - acestia au venit si i-au identificat. Dupa scurt timp tipi au revenit din nou si din nou am sesizat politia. Intr-un final acestia au disparut. Dupa revelion insa am observat in apropierea intrarii blocului o masina suspecta cu mai multi tipi in ea care stateau cu orele in acelasi loc si am memorat numarul masinii.
acum vine bomba - Intr-o seara superba am vrut sa ies in oras si cand am iesit din scara blocului masina a derapat cu viteza 10m si s-a oprit in fata mea - in momentul acela am inteles ca ceva este inneregula si am fugit iar 3 tipi cu bate au iesit din masina sa ma atace ( mentionez ca mai eram cu un prieten cand am iesit din bloc si undeva intr-o masina parcata mai era un prieten cu care tb. sa plecam ). Toti tipi s-au indreptat spre mine i-ar unul m-a lovit grav in cot ( incercand sa ma apar am ridicat mana ca sa nu fiu lovit in cap ), pe cel care m-a lovit si pe inca unul dintre ei i-am dat cu spry cu piper si toti trei s-au urcat in masina si au deramat in tromba ( am reusit sa retin nr. de imatriculare iar pe tipi nu ii cunosteam absolut deloc). Apaoi am plecat la spital pt. ca eram grav ranit la cot ( urmand sa fiu operat la cot deoarece am avut o fractura f.urata ).
1. am depus declaratie la politie
2. astept rezultatul de la medicina legala

Intrebarile mele ar fi:

Ce pot face in acest caz in care am fost atacat de niste persoane necunoscute care banuiesc ca au fost puse de tatal meu "care ma iubeste" ( mentionez ca nu am un anturaj prost si nici unul dintre prietenii mei nu au avut nimic deaface cu politia )? - ideia ar fi ca tb. sa astept dar imi e frica ca as putea sa mai patesc si altele (...???)
Psihologul meu a fost martor la o discutie in care tatal meu ameninta ca ma omoara si ca el stie tot ce fac - stiu ca imi este de ajutor iar psohologul mi-a zis ca v-a depune marturie daca e nevoie.
Poate fi si hartuire in asest caz?
Ce acuzatii pot sa mai aduc ca sa am un viitor linistit?

Va multumesc mult ca ati citit si astept cu nerabdare raspunsurile.