avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna / Comisie disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna / Comisie disciplinara

Buna ziua,

Sunt angajatul unei companii de aproximativ un an de zile. Acum cateva zile am cerut un concediu de odihna iar cererea a fost refuzata. Initial nu mi s-a prezentat nici un motiv iar dupa insistenta mea pentru a avea un motiv, mi s-a comunicat ca s-a verificat planul de vacanta al biroului si nu mi se poate aproba. Verificarea aceasta am facut-o si eu si am descoperit ca nimeni care se afla pe o pozitie similara cu a mea nu a cerut concediu de odihna in aceea perioada. Le-am comunicat acest lucru si deasemenea ca imi incalca dreptul la concediu de odihna. Si de aici incepe distractia!

La numai o ora sunt chemat intr-o sedinta si mi se aduce la cunostinta faptul ca sunt convocat peste 7 zile intr-o comisie de disciplina. La aceasta convocare vor participa 2 reprezentanti ai conducerii (Managerul direct care este de alta cetatenie, nu cunoaste limba romana si detine permis de sedere temporara si HR-ul companiei) impreuna cu 2 martori care sunt colegi ai mei. Pe convocarea respective sunt incluse persoanele care vor participa impreuna cu semnatura acestora si datele privind locatia si data, mai putin ora la care trebuie sa i-a loc. O prima intrebare este daca fara indicarea unei ore aceea convocare este una valida si o a doua ar fi daca pot veni cu un reprezentat legal (avocat)? Deasemenea doresc sa stiu in ce limba trebuie sa aibe loc aceasta convocare (am inteles ca v-a fi in engleza, pentru mine nu este o problema dar vreau sa stiu daca este legal).

Motivul convocarii este ca am incalcat un punt din Contractul meu invidual de munca (este specificat doar acel punct). In punctual respective sunt insiruite o serie de obligatiuni ale mele ca si angajat insa nu este specificat care ar fi obligatiunea pentru care urmeaza a fi cercetat sic cand am intrebat, s-a refuzat oferirea de informatii pe motiv ca o sa aflu atunci. Din toate obligatiile respective singurul lucru la care ma gandesc ca ar putea fi incalcat ar fi prezenta mea la munca, deoarece am fost invoit in decursul a 3 luni de aproximativ 4 ori (4 zile), zile pentru care nu am fost platit iar invoirea s-a petrecut telefonic. Aici ma gandesc ca m-ar putea ataca insa nu mi s-a facut niciodata nici un referat si nu am avut niciodata nici o sanctiune de nici un fel. Deasemenea cred ca e necesar sa mentionez ca nu exista un Regulament intern sau cel putin unul de care sa fi luat cunostinta/semnat.

Doresc sa stiu daca in cazul dat aceasta actiune este una legala, care ar fi pasii de urmat de catre mine ca si angajat (ce dovezi sa strang) deoarece intr-o discutie telefonica cu “seful mare” acesta mi-a comunicat ca sunt “un angajat cu prea multe pretentii”, imi pare rau ca nu am inregistrat-o.
Deasemenea doresc sa stiu daca pot inregistra momentul in care voi fi in comisia de disciplina (si care ar fi metoda legala in caz ca este posibil?) deoarece sunt foarte convins ca vor sa scape de mine fara a avea un motiv serios iar acest lucru reprezinta o incalcare serioasa a drepturilor mele sau cel putin asa o consider eu.

Daca doriti si alte lamuriri, nu ezitati sa ma intrebati.

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetarea disciplinara in perioada concediului de odihna?!? RobinHood RobinHood Buna ziua tuturor! As avea cateva intrebari la care astept raspunsuri urgente, documentate si la obiect, va rog, daca se poate!! Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat ? papic papic Lucrez de noapte din septembrie 2008, in decembrie 2009 am cerut sa mi se plateasca sporul de noapte, in CIM este trecut program normal de 8 ore pe zi,dupa ... (vezi toată discuția)