avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate mihu03gaby

Activitate mihu03gaby

Buna ziua
Sunt in concediu de ingrijire copil si as vrea sa va intreb daca eu pot sa particip la reforma sanatatii, daca pot sa fac asigurarile respective, redirectionarea unei parti din contributia de sanatate in sectorul privat. Multumesc

daca pot face respectivele adeziuni fara sa mi se suspende concediul de ingrijire copil, voiam sa intreb
Buna ziua
Am rezolvat si eu pana la urma, dupa ce am vb. o ora si ceva cu directoarea de la CASS, cu juristul de acolo, au ajuns si ei la concluzia ca sunt suficiente adeverintele pe care le am. CASS nu au vrut sa-mi de-a nimic in scris sa certifice acest lucru, dar pana la urma dupa ce i-am explicat la med. ginec. cum sta situatia si a sunat personal la CASS de unde i-au dat acceptul .......dimineata ma interneaza..... si-mi da concediu medical apoi .:)
Va multumesc din suflet pt. raspunsuri, pt. sfaturi. Va doresc numai bine. La revedere.
Buna ziua, chiar am fost la Casa de Sanatate si de acolo mi-au spus ca adeverinta se elibereaza de locul de munca. Cum eu sunt in somaj din noiembrie, iar inainte nu am lucrat si am fost in CCC, medicul ar trebui sa-mi de-a cm doar pe baza adeverintei de la somaj, e ca si cum as fi angajata doar din noiembrie, dar medicul nu intelege asta. Chiar de la atatea probleme nu ma simt bine, dar ce conteaza...nu ai adeverinta....vezi cum te descurci....
multumesc si o zi buna
Buna ziua.
Am fost azi la somaj si de acolo mi-au dat o adeverinta pe care mentioneaza ca din data de 16.11.2009 de cand sunt in somaj nu am avut concediu medical, apoi am fost si la Ag. Judteana pt. prestatii sociale Salaj de unde mi-au dat o adeverinta cu perioada cat am fost in ingrijire copil, iar pt. cele 3 luni in care nu am lucrat mi s-a spus sa duc o copie de pe carnetul de munca pt. ca se vede clar ca nu am lucrat deci nu am avut concediii medicale. Dar medicul a spus ca nu-mi poate da concediu medical asa, lui ii trebuie o adeverinta de pe ultimele 12 luni cu cate zile de concediu medical am avut, cum sa fac rost de o adeverinta cand eu nu am fost angajata intr-o unitate in timpul asta de 1 an ? Nu mai stiu ce sa fac , unde sa merg, sunt disperata, va rog dati-mi un sfat #-o
inteleg asta, dar intrebarea e cum sa-i dovedesc medicului, sau ce sa mai anexez pe langa adeverinta de la somaj( unde am cam 7 luni) ca din celelalte 5 luni pana la 1 an, 2 am fost in ingrijire copil, iar celelate 3 nu am lucrat, nu am avut nimic. Medicul probabil m-ar intelege, desi a zis ca nu-mi poate da cm fara adeverinta pe utimele 12 luni, dar mi de un eventual control sa nu bage de vina la adeverinta ca nu e completa sau ceva, sa-mi taie indemnizatia de concediu ca at. am incurcat-o, sau sa-i dea amenda medicului .
Cei de la AJOFM sunt obligati sa-mi de-a ei adeverinta cu lunile in care sunt in somaj (ca nu am avut cm)?
Răspuns la discuția Se va prelungi perioada de somaj?
daca s-ar adopta proiectul, ar primi cele 4 luni si cei care au intrat in somaj anul trecut si au obtinul din start at. 3 luni in plus la somaj?
Buna ziua,
Daca ma duc cu concediu medical, adeverinta care trebuie completata de la locul de munca cu zilele de cm din ultimele 12 luni, cum ar trebui completata in cazul meu, asfel incat, daca ar fi un control sa fie valabila, sa nu amendeze medicul sau sa-mi anuleze concediul?
- din 16 noiembrie 2009 sunt in somaj ( pe perioada asta somajul elibereaza AJOFM adeverinta ca nu am avut cm?);
- din 06.08.2009-16.11.2009 am avut intrerupt pt. ca am fost prin tribunal pt. a mi se inchide si elibera carnetul de munca pt. a-mi depune actele la somaj
- iar inainte de 06.08.2009 in concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Multumesc mult
1. Din cat am mai inteles si din alte discutii CIM pe perioada determinata se poate lua si cu 2, 4 ore, nu doar pe 8 ore, da?. Acest lucru nu ma afecteaza pt. concediu ingrijire copil si daca CIM e cu 2 sau 4 ore se considera luna intreaga, pentru ca eu sunt cam la limita cu cele 12 luni necesare inaintea nasterii.
2.Si inca o intrebare, se mai poate face fictiv angajarea si sa-mi platesc eu toate contributiile necesare, sau se pot face controle de la ITM, mai ales ca imi trebuie doar pe 1 luna angajarea si e cam batator la ochi?
3. Si in cazul CiM pe 1 luna e nevoie de analize medicale pt. angajare si de acte multe ca pt. orice angajare? Ma intreb pt. ca trebuie sa se opereze toate repede, ca am inteles ca la somaj in cel mult 3 zile trebuie anuntat si nu pot avea nimic intrerupt sa nu ma afecteze la ingrijire copil.

Multumesc mult
intre terminarea somajului si data la care as putea intra in prenatal sunt cam 2-3 saptamani, perioada asta nu stiu cum sa o acopar sa fie bine. Pana acum medicul ginecolog la care sunt, mi-a spus ca o sa-mi dea concediu medical, acum ii cam frica si a spus ca nu stie daca legea mai permite concediu medical daca esti in somaj, pt ca oricum esti acasa si are nevoie de o adeverinta cu ultimele 12 luni de concediu, dar nu stie de unde, in cazul meu cine mi-o elibereaza?
Daca ma duc cu CIM pe perioada determinata, cum ar trebui procedat? sa ma angajeze inaintea terminarii somajului pana la ce data, pana la prenatal, pana la data nasterii? de prenatal si postanal ar trebui sa se ocupe firma respectiva in cazul angajarii, nu? ma scuzati ca pun atatea intrebari, dar sunt cam disperata pt. ca nu am asa mare diferenta si ar fi pacat sa nu beneficiez de ingrijire copil, pentru ca e si asa greu, dar fara bani deloc nu stiu cum m-as descurca cu doi copii.
va multumesc mult.