avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia Monica

Activitate Silvia Monica

Buna ziua,
am vandut o masina in 01.11.2017 insa noul proprietar nu a efectuat inmatricularea nici in zi de azi, august 2018. Primesc amenzi de parcare ilegala, pe care trebuie sa le contest la Judecatorie. Masina este radiata fiscal, pe certificat de inmatriculare este trecuta mentiunea de instrainare si numele noului proprietar. De asemenea, a fost facuta mentiune si la Serviciul Inmatriculari. Am facut petitie online si la Politia Rutiera, dar mi s-a raspuns ca nu pot face nimic daca nu incalca regulile de circulatie rutiera. Am verificat pana si ITP. Il are facut pe numele meu. Ce pot face mai mult, ca noul proprietar sa inmatriculeze masina sau sa suspend inmatricularea, asa cum e valabil pentru masinile vandute dupa 20.05.2018? Multumesc.

Multumesc.
Buna seara.

As dori sa inchei un contract de prestari servicii cu un partener extern. Firma mea, prestator, cea straina (UE) beneficiar. Care sunt elementele obligatorii in acest contract? Trebuie sa il traduc in engleza?

Multumesc.
Buna ziua.

Ati publicat un articol referitor la "Ce poate face angajatorul cu salariatii daca volumul de munca scade?". Sunt in previz in urma unei dispozitii de concediere cu art 65 alin 1), restrangerea activitatii. In articol se vorbeste de compensatii conform prevederilor legale si a contractului colectiv de munca. Unde se gasesc acestea?
Multumesc.
Buna ziua.

As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
1. Fratele sotului este cetatean roman, rezident in Germania. Cumpara o masina second din Germania pe care o va folosi sotul si eu. Masina este proprietatea fratelui si in folosinta noastra. Ce acte se intocmesc, unde si cine, daca sotul aduce masina din Germania, pe drum din Germania pana in Romania?
2. De procedura de inmatriculare in Romania ne ocupam noi. Avem nevoie de o imputernicire din partea fratelui pentru sot? Sau este nevoie de un contract de comodat? Imputernicirea se intocmeste in Germania sau se poate si aici?
Multumesc.
Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca un angajat al unei firme ce are instituit sechestru asigurator pe conturile bancare isi mai poate incasa drepturile salariale.
De asemenea, in cazul in care, firma face parte dintr-un grup de firme cu acelasi proprietar, acest sechestru se instituie asupra conturilor tuturor firmelor proprietarului respectiv?

Multumesc.
Multumesc. Mi-ati anticipat intrebarea urmatoare. :) fiindca avocatul a cerut onorariu de 4000 lei, ceea ce mi se pare imens de mult. Credeti ca este indicat sa cer daune materiale sau ar fi bine sa ma rezum la anularea deciziei de desfacere a CIM cu art.61.litera a) disciplinar?
:)
Decizia in urma raportului de cercetare a fost comunicata in data de 14 oct cu incetarea cim cu data de 14 oct. Tot raportul si motivatia sunt cusute cu ata alba. Plus ca ceea ce invoca ei ca dovada si mentioneaza ca este atasat ca anexa, nu exista fizic (nu este atasat la raport desi este specificat acest lucru), iar angajatul in cauza nu a vazut. Nici nu e vorba de prejudicii materiale sau morale aduse angajatorului.

S-a ajuns la avocat care spune ca sunt sanse mari sa conteste cu succes decizia cercetarii disciplinare.
Oricum, lasa un gust amar toata povestea si altele ca ele. Dupa 10 ani in care nu i se reproseaza nimic unui angajat ptr ca efectiv nu au ce anume, fiind dedicat 100% firmei (fara modestie), fara sa se caute o cale amiabila de despartire, i se inventeaza tot felul de bazaconii.:(

Exista undeva publicat un tarifar pentru servicii de reprezentare in litigii in codul muncii?

Multumesc.
Teoretic, 14 oct. Practic, inca nu i s-au comunicat oficial rezultatele raportului cercetarii disciplinare - aceasta se va intampla in 14 oct; neoficial, i s-a transmis ca decizia este de desfacere a c.i.m. si ca in 14 oct trebuie sa predea masina, telefon, laptop de servici.

Nu stiu daca este posibil ca aceste date sa coincida si daca e posibil, cum se mai poate apara angajatul.