avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare cercetara disciplinara - conditii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare cercetara disciplinara - conditii

Buna ziua.

As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al cercetarii disciplinare; decizia este de desfacere a contractului de munca?
De asemenea, daca in loc de contestare se poate incheia un acord amiabil intre angajator si angajat cu privire la desfacerea contractului de munca?

Nu discutam de faptul ca structura pe care se construieste toata cercetarea disciplinara este subreda si ca singura intentie a angajatorului este de a scapa de un anumit angajat fata de care nu a avut nimic de reprosat timp de 10 ani de zile, dar va rog sa imi spuneti cum este mai bine pentru respectivul angajat sa faca in aceste conditii.

Se pot anula clauze din contractele de munca la momentul plecarii? De ex clauza de neconcurenta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 17:17, 15 Octombrie 2013
Decizia de sanctionare disciplinara se poate contesta in termen de 30 de zile de la comunicare.
Inainte de comunicarea deciziei de sanctionare prin desfacerea disciplinara a CIM, se poate inceta CIM prin acordul partilor.
Clauzele din CIM nu se pot anula decat de instanta, dar se pot modifica, schimba, sau se poate renunta la unele dintre ele, bineinteles prin act aditional la CIM.
@ b]Silvia Monica

Decizia de desfacere a c.i.m. se poate contesta pentru :
- neindeplinirea conditiilor de forma
- neindeplinirea conditiilor de fond.

Decizia de desfacere discplinara a c.i.m. se contesta la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca reclamantul Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

Litigiile de munca pot face obiectul unei medieri . Prin urmare, se poate incheia un astfel de acord in fata unui mediator.

Potrivit art.57 C.mun.:
......
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Clauza de neconcurenta se poate modifica sau renunta la aceasta prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce imi ramane neclar si v-as ruga sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele:
- Luni i se comunica angajatului decizia angajatorului de a se desface CIM pe motiv disciplinar. Intrebarea mea este: angajatul este dat afara si trimis acasa pur si simplu si trebuie sa se conformeze sau in caz ca acesta contesta decizia ramane un termen de raspuns existand variantele enumerate de dvoastra mai sus, iar in acest timp, care este statutul sau?
Din moment ce i se comunica decizia de incetare a CIM pe motiv disciplinar, mai poate fi vorba de acte aditionale la CIM?

Insist cu intrebarile fiindca este vorba de o multinationala care are angajati juristi si care in ultimul timp se ocupa cu dat afara personal fie pur si simplu, fie cauta motive cat se poate de ciudate, gen cercetare disciplinara. Fiind vorba in cazul meu de motive nefondate, nu as vrea sa renunt fara sa ma apar, acceptand acuzatiile nefondate. Aceasta cu atat mai mult ca nici macar nu s-a incercat o "despartire" pe cale amiabila.

:(
Care este data de incetare a c.i.m. , intrucat dupa aceasta data, persoana in cauza nu mai are calitatea de salariat, indiferent daca contesta sau nu decizia de concediere.?
Teoretic, 14 oct. Practic, inca nu i s-au comunicat oficial rezultatele raportului cercetarii disciplinare - aceasta se va intampla in 14 oct; neoficial, i s-a transmis ca decizia este de desfacere a c.i.m. si ca in 14 oct trebuie sa predea masina, telefon, laptop de servici.

Nu stiu daca este posibil ca aceste date sa coincida si daca e posibil, cum se mai poate apara angajatul.

Alte discuții în legătură

Contestatie hgabi hgabi Buna ziua, am urmatoarea situatie: am concediat disciplinar un angajat pe perioada determinata. Concedierea s-a facut cu respectarea procedurii, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)
Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)