avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare cercetara disciplinara - conditii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare cercetara disciplinara - conditii

Buna ziua.

As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al cercetarii disciplinare; decizia este de desfacere a contractului de munca?
De asemenea, daca in loc de contestare se poate incheia un acord amiabil intre angajator si angajat cu privire la desfacerea contractului de munca?

Nu discutam de faptul ca structura pe care se construieste toata cercetarea disciplinara este subreda si ca singura intentie a angajatorului este de a scapa de un anumit angajat fata de care nu a avut nimic de reprosat timp de 10 ani de zile, dar va rog sa imi spuneti cum este mai bine pentru respectivul angajat sa faca in aceste conditii.

Se pot anula clauze din contractele de munca la momentul plecarii? De ex clauza de neconcurenta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 17:17, 15 Octombrie 2013
:)
Decizia in urma raportului de cercetare a fost comunicata in data de 14 oct cu incetarea cim cu data de 14 oct. Tot raportul si motivatia sunt cusute cu ata alba. Plus ca ceea ce invoca ei ca dovada si mentioneaza ca este atasat ca anexa, nu exista fizic (nu este atasat la raport desi este specificat acest lucru), iar angajatul in cauza nu a vazut. Nici nu e vorba de prejudicii materiale sau morale aduse angajatorului.

S-a ajuns la avocat care spune ca sunt sanse mari sa conteste cu succes decizia cercetarii disciplinare.
Oricum, lasa un gust amar toata povestea si altele ca ele. Dupa 10 ani in care nu i se reproseaza nimic unui angajat ptr ca efectiv nu au ce anume, fiind dedicat 100% firmei (fara modestie), fara sa se caute o cale amiabila de despartire, i se inventeaza tot felul de bazaconii.:(

Exista undeva publicat un tarifar pentru servicii de reprezentare in litigii in codul muncii?

Multumesc.
Onorariile difera de la un avocat la altul.

Daca sunteti in masura sa va aparati singura, atunci nu are rost sa va angajati avocat.
Multumesc. Mi-ati anticipat intrebarea urmatoare. :) fiindca avocatul a cerut onorariu de 4000 lei, ceea ce mi se pare imens de mult. Credeti ca este indicat sa cer daune materiale sau ar fi bine sa ma rezum la anularea deciziei de desfacere a CIM cu art.61.litera a) disciplinar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie hgabi hgabi Buna ziua, am urmatoarea situatie: am concediat disciplinar un angajat pe perioada determinata. Concedierea s-a facut cu respectarea procedurii, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)
Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)