avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate sandrew

Activitate sandrew

Răspuns la discuția Azil
5. Autoritatile italiene vor informa sau nu autoritatile din republica moldova, precum ca eu am solicitat azil in italia
Răspuns la discuția Azil
5. Autoritatile italiene vor informa sau nu autoritatile din republica moldova, precum ca eu am solicitat azil in italia
Discuție Azil
Daca sunt de mai mult timp in italia ilegal 1.pot sa dau eu cere de azil, sau cererea era posibila doar dupa putin timp dupa ce am intrat in italia. 2. Daca am avut viza shenghen eliberata de germania si acum sunt in italia va fi oare remisa pentru solutionare cererea in germania sau va fi procesata in italia? 3. Daca depun cererea de azil si prezint un document de identitate, atunci ma vor inchide intrun centru pentru solicitantii de azil sau voi putea locui unde stau eu acum? 4. Am inteles ca o sa am dreptul la munca peste 6 luni de la depunerea cererii, da pana atunci ce pot face?
Deci fiind ilegal in italia nu pot depune cererea? Atunci ce pot face sa dau in judecata ambasada romaniei la chisinau?
Răspuns la discuția Clarificare succesiune
Eu copilul mamei care a decedat in 1956 nam aplicat la succesiunea tatalui, fiindca aveam relatii bune cu mama vitrega, si era ca cum ar fi o intelegere la succesiunea dupa moartea ei. Iar al 2 copil este copilul ei, caruia mama ia facut contract de donatie. Desigur inteleg ca am gresit ca nu am aplicat la succesiunea tatalui. Acum dupa ce a facut contractul de donatie, am aflat de la o ruda a mea apropiata ca cu putin timp inainte de a deceda tata, el a dorit sa ma vada si sami vorbeasca, eu locuind in alta localitate, insa mama vitrega ia spus ca a trimis o persoana sa ma cheme, asa si nu a mai trimis pe nimeni adica lau adus in eroare, astfel mau chemat doar dupa ce a decedat. Spunetimi pot sa aplic sa anulez succesiunea mamei vitrege in acest caz. Si inca cum totusi ramane cu succesiunea mamei mele decedate in 1956, fiind noi atunci copii minori. Mai am o detaliere. Mama vitrega nu nea adoptat pe noi atunci fiind copii minori, sau poate ca nu era asa procedura? Si daca ea nu nea adoptat spunetimi am dreptul sa fac succesiune dupa mama vitrega si daca nu atunci reiese ca sunt de buna credinta la succesiunea tatalui deoarece nu stiam ca trebuia adoptie, pentru succesiunea mamei vitrege si pot cere anularea certificatului de mostenitor al mamei vitrege. Acestea leam aflat de curand.
Clarificare succesiune. In 1956 a decedat mama, tata a ramas cu 2 copii minori, dupa jumatate de an el sa casatorit cu o doamna fara copii, peste un an sa nascut un copil. In anul 1987 a decedat tata, el nu a lasat testament. La succesiune aveau dreptul - sotia tatalui, 3 copii maturi. Au inaintat dreptul la succesiune sotia, si un copil din fosta casatorie. In urma cu 2 ani mama vitrega a confirmat ca va imparti bunurile celor 2 copii. Dar in 2008 mama vitrega a facut un contract de donatie pe numele copilului sau. Deci eu copilul din fosta casatorie am ramas nimic. Spunetimi va rog pot eu sa solicit sa fac succesiunea partii mamei mele care a decedat in anul 1956, mai ales ca cand a decedat eu eram minora,
Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in noiembrie 2004 si pana azi 31 ianuarie 2009 nici un raspuns. Pe tot parcursul anului 2004 mam aflat cu contract de munca in federatia rusa adica cu toate actele in regula, si nu am stiut ca pot depune cererea la ambasada in moscova. Acum sunt in italia, roma cu statut ilegal, spunetimi va rog pot eu depune cererea de redobandire aici la roma? Avand in vedere ca pe siteul mae roman scrie ca consulatele pot sprijini persoanele interesate sa redobandeasca cetatenia. 5 ani de asteptare la chisinau deloc nu arata nici un sprijin. Multumesc anticipat.