avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate valceanul

Activitate valceanul

Discuție Parti comune
Buna ziua,

Unde (la ce institutie) se poate semnala si cere mediere pentru faptul ca un proprietar a restrictionat accesul la partile comune si le foloseste in scopuri strict personale, fara a avea acceptul celorlalti proprietari sau o decizie a comitetului executiv al asociatiei de proprietari ?

Multumesc pentru suport.


PS. Nu am gasit subiectul in alt topic, asa ca l-am deschis pe acesta.
iulyan multumesc pentru parere.

cine stie sigur raspunsul il rog sa ma ajute.
ceea ce inteleg este ca din valoarea rezultata din evaluarea imobilului banca acorda 95% din aceasta valoare.

se poate realiza coproprietatea in cadrul creditului Prima Casa ? daca da in ce conditii si prin ce proceduri ?
In legatura cu programul guvernamental Prima Casa am cateva nelamuriri:

- dupa evaluarea imobilului la o valoare X. Cat la suta din aceasta valoare va fi finantata de catre banca, 95% sau un alt procent, in limita maxima de 60.000€ ?

- in cazul integrarii unui coplatitor, care este incadrarea acestuia ? este in egala masura si coproprietar ? daca nu, care este procedura prin care doua persoane pot apela la acest tip de credit, in ideea de a fi copropietari, respectand conditiile ?

-
Răspuns la discuția Debransare termoficare
Societatea de distributie a energiei termice este cea care primeste si decide daca se acorda debransarea. Nu este corect sa ceri acordul pentru debransare tocmai de la cel care distribuie si produce energia termica, ci ar trebui sa fie o parte independenta care sa fie obiectiva.
In topicul dat ca exemplu se discuta de cazul debransarii cu conditia instalarii unei centrale termice. Eu discut de un caz social care nu isi poate permite plata facturii de energie termica astfel incat sa ii ramana si un minim necesar pentru cosul zilnic.
Exista vreo autoritate care sa aiba dreptul de a da un verdict in astfel de cazuri ? Societatea de distributie nu are dreptul moral de a decide daca doreste sau nu sa piarda un client.
Răspuns la discuția Debransare termoficare
Nu extista repartitoare de caldura.

Cum poate fi obligata o persoana sa cumpere un serviciu/produs in cantitatea respectiva, produs pe care nu si-l doreste ?
De ce in acest caz renuntarea la aces tip de produs este aproape imposibila ?
Se da situatia:
O cerere de debransare este refuzata pe motiv ca nu exista sursa alternativa de incalzire. Sursa de incalzire o reprezinta cateva calorifere electrice, care bine-nteles nu sunt recunoscute de lege ca alternativa la incalzire.
Discut de cazul unui apartament in care locuieste o singura persoana, ce lucreaza in sistemul bugetar si care are venitul redus cu 25%. In aceste conditii nu poate achita cheltuielile pentru incalzire astfel incat sa fie asigurat cosul minim pentru traiul zilnic si medicamentele necesare tratamentelor.
Exista vre-un mijloc prin care sa se reuseasca debransarea de la sistemul public de termoficare, fie ea chiar si debransare partiala motivata fiind de situatia financiara care nu va permite plata facturilor de energie terminca ?
In cazul neplatii facturilor, cum poate fi trasa la raspundere persoana atata timp cat cererea de debransare a fost realizata pe motivul incapacitatii de plata ?

Multumesc frumos pentru sprijin!
Răspuns la discuția Calitate martor
Pentru cauza penala am inteles ca nu importa calitatea martorului.

Sunt interesat de situatia din cadrul procesului civil.
Răspuns la discuția Calitate martor
Este vorba de un proces penal in cadrul caruia partea s-a constituit si parte civila.
Inteleg ca in cadrul procesului penal nu ar avea importanta aceasta schimbare, dar pentru procesul civil declaratiile/probele pot fi neadmise.

Revin cu intrebarea: exista un termen in care acel martor trebuie sa isi pasteze calitatea fata de partea sustinuta sau trebuie sa aiba aceeasi calitate pe toata durata procesului, pana la solutionare?
Discuție Calitate martor
Buna ziua,

In cadrul unui proces se doreste chemarea unor martori pentru a depune declaratii in sprijinul unei parti, dar problema este ca in scurt timp unul din martori va deveni ruda cu partea pe care o sprijina din cadrul procesului.
Poate fi chemat ca martor, sa dea declaratia, iar mai apoi sa devina ruda cu partea ?
Daca da, declaratia facuta se pastreaza la dosar sau isi pierde valoarea?
Daca nu, exista vre-un termen legal in care situatia din momentul sustinerii declaratiei trebuie sa ramana neschimbata ?

Multumesc pentru ajutor.