Unde (la ce institutie) se poate semnala si cere mediere pentru faptul ca un proprietar a restrictionat accesul la partile comune si le foloseste in scopuri strict personale, fara a avea acceptul celorlalti proprietari sau o decizie a comitetului executiv al asociatiei de proprietari ?
Multumesc pentru suport.
PS. Nu am gasit subiectul in alt topic, asa ca l-am deschis pe acesta.
In legatura cu programul guvernamental Prima Casa am cateva nelamuriri:
- dupa evaluarea imobilului la o valoare X. Cat la suta din aceasta valoare va fi finantata de catre banca, 95% sau un alt procent, in limita maxima de 60.000€ ?
- in cazul integrarii unui coplatitor, care este incadrarea acestuia ? este in egala masura si coproprietar ? daca nu, care este procedura prin care doua persoane pot apela la acest tip de credit, in ideea de a fi copropietari, respectand conditiile ?
Societatea de distributie a energiei termice este cea care primeste si decide daca se acorda debransarea. Nu este corect sa ceri acordul pentru debransare tocmai de la cel care distribuie si produce energia termica, ci ar trebui sa fie o parte independenta care sa fie obiectiva.
In topicul dat ca exemplu se discuta de cazul debransarii cu conditia instalarii unei centrale termice. Eu discut de un caz social care nu isi poate permite plata facturii de energie termica astfel incat sa ii ramana si un minim necesar pentru cosul zilnic.
Exista vreo autoritate care sa aiba dreptul de a da un verdict in astfel de cazuri ? Societatea de distributie nu are dreptul moral de a decide daca doreste sau nu sa piarda un client.
Cum poate fi obligata o persoana sa cumpere un serviciu/produs in cantitatea respectiva, produs pe care nu si-l doreste ?
De ce in acest caz renuntarea la aces tip de produs este aproape imposibila ?
Se da situatia:
O cerere de debransare este refuzata pe motiv ca nu exista sursa alternativa de incalzire. Sursa de incalzire o reprezinta cateva calorifere electrice, care bine-nteles nu sunt recunoscute de lege ca alternativa la incalzire.
Discut de cazul unui apartament in care locuieste o singura persoana, ce lucreaza in sistemul bugetar si care are venitul redus cu 25%. In aceste conditii nu poate achita cheltuielile pentru incalzire astfel incat sa fie asigurat cosul minim pentru traiul zilnic si medicamentele necesare tratamentelor.
Exista vre-un mijloc prin care sa se reuseasca debransarea de la sistemul public de termoficare, fie ea chiar si debransare partiala motivata fiind de situatia financiara care nu va permite plata facturilor de energie terminca ?
In cazul neplatii facturilor, cum poate fi trasa la raspundere persoana atata timp cat cererea de debransare a fost realizata pe motivul incapacitatii de plata ?
Este vorba de un proces penal in cadrul caruia partea s-a constituit si parte civila.
Inteleg ca in cadrul procesului penal nu ar avea importanta aceasta schimbare, dar pentru procesul civil declaratiile/probele pot fi neadmise.
Revin cu intrebarea: exista un termen in care acel martor trebuie sa isi pasteze calitatea fata de partea sustinuta sau trebuie sa aiba aceeasi calitate pe toata durata procesului, pana la solutionare?
In cadrul unui proces se doreste chemarea unor martori pentru a depune declaratii in sprijinul unei parti, dar problema este ca in scurt timp unul din martori va deveni ruda cu partea pe care o sprijina din cadrul procesului.
Poate fi chemat ca martor, sa dea declaratia, iar mai apoi sa devina ruda cu partea ?
Daca da, declaratia facuta se pastreaza la dosar sau isi pierde valoarea?
Daca nu, exista vre-un termen legal in care situatia din momentul sustinerii declaratiei trebuie sa ramana neschimbata ?