avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate martor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate martor

Buna ziua,

In cadrul unui proces se doreste chemarea unor martori pentru a depune declaratii in sprijinul unei parti, dar problema este ca in scurt timp unul din martori va deveni ruda cu partea pe care o sprijina din cadrul procesului.
Poate fi chemat ca martor, sa dea declaratia, iar mai apoi sa devina ruda cu partea ?
Daca da, declaratia facuta se pastreaza la dosar sau isi pierde valoarea?
Daca nu, exista vre-un termen legal in care situatia din momentul sustinerii declaratiei trebuie sa ramana neschimbata ?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: valceanul , utilizator 09:50, 19 Mai 2010
Buna ziua!
Nu ne spuneti despre ce proces este vorba: enal sau civil ? Daca vorbim de un proces penal, probele au in principiu aceeasi valoare, ele fiind coroborate cu toate celelalte probe. Daca in discutie este un proces civil, situatia se schimba, avand in vedere ca exista o ierarhie a probelor, iar partea adversa poate invoca legal neadmiterea probei.
Pentru restul intrebarilor, puteti trage concluziile din ceea ce v- am expus anterior.
Cu stima !
Este vorba de un proces penal in cadrul caruia partea s-a constituit si parte civila.
Inteleg ca in cadrul procesului penal nu ar avea importanta aceasta schimbare, dar pentru procesul civil declaratiile/probele pot fi neadmise.

Revin cu intrebarea: exista un termen in care acel martor trebuie sa isi pasteze calitatea fata de partea sustinuta sau trebuie sa aiba aceeasi calitate pe toata durata procesului, pana la solutionare?
Care este obiectul cauzei?
In cauza penala,importa valoarea probei si nu viitoarea/posibila calitate a martorului ,
in raport de una dintre parti
Pentru cauza penala am inteles ca nu importa calitatea martorului.

Sunt interesat de situatia din cadrul procesului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori la proces interval interval O declaratie data in fata notarului este valabila in instanta in cazul in care declarantul a decedat sau judecatorul ia in consideratie numai daca cel care o ... (vezi toată discuția)
Elemente constitutive ale infractiuni VONPAUL006 VONPAUL006 Intr-o actiune piritii prezinta in intimpinare lucruri mincinoase. Am sesizat Parchetul pentru fals de declaratii, art.292 C.P. Parchetul in ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala sau depozitie martor in instanta? micheller micheller Sunt in proces de partaj. Am un martor care nu vrea sa vina personal in instanta, dar ar fi dispus sa dea o declaratie scrisa autentificata la notar (cum mi ... (vezi toată discuția)