avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare termoficare

Se da situatia:
O cerere de debransare este refuzata pe motiv ca nu exista sursa alternativa de incalzire. Sursa de incalzire o reprezinta cateva calorifere electrice, care bine-nteles nu sunt recunoscute de lege ca alternativa la incalzire.
Discut de cazul unui apartament in care locuieste o singura persoana, ce lucreaza in sistemul bugetar si care are venitul redus cu 25%. In aceste conditii nu poate achita cheltuielile pentru incalzire astfel incat sa fie asigurat cosul minim pentru traiul zilnic si medicamentele necesare tratamentelor.
Exista vre-un mijloc prin care sa se reuseasca debransarea de la sistemul public de termoficare, fie ea chiar si debransare partiala motivata fiind de situatia financiara care nu va permite plata facturilor de energie terminca ?
In cazul neplatii facturilor, cum poate fi trasa la raspundere persoana atata timp cat cererea de debransare a fost realizata pe motivul incapacitatii de plata ?

Multumesc frumos pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:57, 27 Iulie 2010
Refuzul este justificat in conditiile in care nu are o sursa alternativa de incalzire.
Daca proprietarul respectiv realizeaza ca nu face fata costurilor atunci se va muta intr-o locuinta in care va putea sa acopere cheltuielile.
Persoana in cauza, chiar daca a facut cerere ca nu poate suporta costurile, va fi actionata in instanta de asociatia de proprietari pentru recuperarea debitelor. Instanta ii va da un termen in care sa achite restantele. Daca nu il va respecta, atunci va fi executata silit pentru respectiva suma.
Aveti repartitoare pe calorifere?
Nu extista repartitoare de caldura.

Cum poate fi obligata o persoana sa cumpere un serviciu/produs in cantitatea respectiva, produs pe care nu si-l doreste ?
De ce in acest caz renuntarea la aces tip de produs este aproape imposibila ?
Cine va interzice deconectarea?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am debransat de la termoenergetica fara aviz si ... marianamara marianamara Buna ziua! M-am debransat de la Termoenergetica fara aviz si mi-am montat o centrala de apartament. N-am avut timp sa fac dosarul pentru debransare, acesta ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit: cum fac sa nu mai platesc caldura la intretinere? zws zws Buna ziua! Am un apartament in care nu locuieste nimeni. Acest apartament este intr-un bloc care desi are repartitoare, acestea nu mai sunt folosite de ani ... (vezi toată discuția)