Se da situatia:
O cerere de debransare este refuzata pe motiv ca nu exista sursa alternativa de incalzire. Sursa de incalzire o reprezinta cateva calorifere electrice, care bine-nteles nu sunt recunoscute de lege ca alternativa la incalzire.
Discut de cazul unui apartament in care locuieste o singura persoana, ce lucreaza in sistemul bugetar si care are venitul redus cu 25%. In aceste conditii nu poate achita cheltuielile pentru incalzire astfel incat sa fie asigurat cosul minim pentru traiul zilnic si medicamentele necesare tratamentelor.
Exista vre-un mijloc prin care sa se reuseasca debransarea de la sistemul public de termoficare, fie ea chiar si debransare partiala motivata fiind de situatia financiara care nu va permite plata facturilor de energie terminca ?
In cazul neplatii facturilor, cum poate fi trasa la raspundere persoana atata timp cat cererea de debransare a fost realizata pe motivul incapacitatii de plata ?
Refuzul este justificat in conditiile in care nu are o sursa alternativa de incalzire.
Daca proprietarul respectiv realizeaza ca nu face fata costurilor atunci se va muta intr-o locuinta in care va putea sa acopere cheltuielile.
Persoana in cauza, chiar daca a facut cerere ca nu poate suporta costurile, va fi actionata in instanta de asociatia de proprietari pentru recuperarea debitelor. Instanta ii va da un termen in care sa achite restantele. Daca nu il va respecta, atunci va fi executata silit pentru respectiva suma.
Cum poate fi obligata o persoana sa cumpere un serviciu/produs in cantitatea respectiva, produs pe care nu si-l doreste ?
De ce in acest caz renuntarea la aces tip de produs este aproape imposibila ?