avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Mustatea

Activitate Manuela Mustatea

Răspuns la discuția redurecerea programului de lucru
=D>
Cum se calculeaza salariul in cazul asta?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare.
Am o societate - pensiune turistica, care inca nu are activitate pentru ca nu am obtinut inca autorizatia de functionare. De 7 luni Sc are un angajat = muncitor, care a lucrat la amenajarea pensiunii. Am cam terminat treaba si pentru k noi nu obtinem inca profit, am vrea sa reducem putin plata contributiilor catre stat. Am citit discutiile de pe forum si cea mai buna idee mi se pare reducerea programului de lucru la 4 ore.
Intrebari:
1. se poate reduce programul la 2 ore pe zi?
2. in afara de act aditional la CIM care se depune la ITM ce altceva mai trebuie facut?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția autorizatie
potrivit prevederilor OUG nr 44/2008 privind autorizarea persoanelor fizice / asociatii familiale
Am o societate infiintata in 2007 dar care inca nu are activitate pentru ca activitatea principala este alte mijloace de cazare (pensiune) si inca nu sunt gata avizele. Pe tot parcursul anului 2008 am facut investitie in aceasta pensiune din fonduri proprii. Am bagat totul pe cheltuieli, am facut bilant la sfarsitul anului 2008 si am solicitat rambursare tva. Credeti ca am sanse? Totusi am auzit ca n-ar fi o idee buna sa iau bani inapoi de la stat ca o sa-mi pun fiscul pe cap si nu mai scap de ei. :(
Ce parere aveti?