avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate uracort

Activitate uracort

Răspuns la discuția Executare silita fidejusor
tin sa va multumesc pentru informatii - recunosc ca ma mai linistesc auzind astea. Am ajuns intr-o situatie disperata, si asta doar din cauza nepasarii celor ce ar trebui sa protejeze populatia de rapacitatea bancherilor ce nu se mai satura de bani. In tot acest timp am platit peste 2 mld lei dobanzi aferente creditelor si, cand criza economica ne-a doborat pe multi dintre noi (am pierdut si locuinta pe care o aveam ipoteca) cei ce ar trebui sa-si protejeze locuitorii se fac ca nu vad.
Inca o data, va multumesc mult!
Cu toata consideratia!
Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am contractat o linie de credit la banca (in anul 2007), linie pentru care nu am mai putut plati dobanzile aferente incepand cu anul 2012. Fiind fidejusor al acelui credit, banca a cerut executarea silita a mea personal. Precizez ca tot patrimoniul firmei (marfuri, bunuri mobile, etc) a fost executat de lichidator si sumele incasate au fost directionate catre Administratia financiara pentru sumele datorate sub forma de taxe si impozite. De asemenea, a ramas nerecuperata de la diversi clienti care erau in acel moment in stare de insolventa, faliment ori activi circa 2 mld lei vechi (200.000 RON). Lichidatorul nu a intreprins nimic pentru recuperarea acestor creante. Eu personal nu detin bunuri de nici o natura si, din nefericire nici nu am un loc de munca pentru a avea venituri din care sa pot plati o eventuala esalonare a ratelor (cu toate ca executorul judecatoresc, in somatia emisa precizeaza ca suma trebuie platita in 1 zi - lucru imposibil). Ce risc in acest caz ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Răspuns la discuția Retragere ipoteca imobil
Creditul este sub forma de linie de credit cu valabilitate 1 an. Dupa fiecare an aceasta se prelungeste. Eu intreb, la reinnoirea liniei (creditului), ce se intampla daca proprietarul nu mai accepta garantarea cu ipoteca pe imobil ?
Ce se intampla in cazul in care, la prelungirea unei linii de credit garantata cu ipoteca imobiliara, proprietarul imobilului nu mai doreste prelungirea ipotecii ? Precizez ca proprietarul ipotecii nu are nici o legatura cu firma imprumutata.
Avand un credit la banca pe persoana juridica (sotia fiind fidejusor), in cazul unui divort, aceasta (sotia) mai poate fi urmarita de banca pentru recuperarea debitului ?