avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retragere ipoteca imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retragere ipoteca imobil

Ce se intampla in cazul in care, la prelungirea unei linii de credit garantata cu ipoteca imobiliara, proprietarul imobilului nu mai doreste prelungirea ipotecii ? Precizez ca proprietarul ipotecii nu are nici o legatura cu firma imprumutata.
Cel mai recent răspuns: uracort , utilizator 19:09, 26 Ianuarie 2012
Constituirea unei ipoteci se realizeaza sub forma unui contract imobiliar, prin acordul de vointa al partilor, cu conditia ca cel care constituie ipoteca sa fie proprietar al imobilului respectiv.
Este dificil pe parcursul derularii contractului ,daca initial ati manifestat actul unilateral de vointa si ati acceptat asumarea responsabilitatii si consecintelor ce deriva dintr-un contract imobiliar,sa reveniti asupra acordului de vointa
Analizati clauzele contractual asumate
Creditul este sub forma de linie de credit cu valabilitate 1 an. Dupa fiecare an aceasta se prelungeste. Eu intreb, la reinnoirea liniei (creditului), ce se intampla daca proprietarul nu mai accepta garantarea cu ipoteca pe imobil ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)