Buna ziua!Prin HJ definitiva am fost obligata la plata daunelor morale si cheltuieli se spitalizare unei victime din accident rutier avand RCA desi asiguratorul a fost introdus in proces.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez de la asigurator aceste sume?multumesc mult
va multumesc f. mult pentru raspunsuri si incurajari.
s-a cerut angajarea raspunderii civile a asiguratorului in timpul procesului
buna seara! pe scurt:accident auto,vatamare corporala din culpa-56 zile ingrijiri-cu hotarare judecatoreasca(nu definitiva),obliga pe inculpat la plata daunelor morale15000lei,cheltuieli de spitalizare1800,cheltuieli de judecata,cheltuieli catre stat,fara daune materiale(nu au fost dovedite de victima).Asiguratorul a fost citat ca parte civila, nu s-a prezentat deloc.Nu este normal ca instanta se oblige asiguratorul sa plateasca macar daunele morale si cele cu spitalul?Nu se aminteste nimic de asa ceva,totul plateste inculpatul.va rog raspundeti-mi,multumesc
in acest caz chiar daca nu se specifica in hotararea judecatoreasca va plati asiguratorul sau cum pot sa-l determin sa o faca,nu mai am rabdare pentru alt proces si nu cred ca ajuta la nimic;in caz ca trebuie sa platesc eu la ce mai foloseste RCA-ul?
solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune morale,1800lei spitalizare,cheltuieli judiciare,fara daune materiale(nejustificate de victima)de platit de catre inculpat.Asiguratorul a fost citat ca parte civila ,dar nu s-a prezentat la proces.Nu e normal ca siguratorul sa plateasca daunele morale si cheltuielile de spitalizare? nu se aminteste nimic de plata in solidar a despagubirilor.multumesc
multumesc pentru raspunsuri,nu este vorba de mine,de o ruda,dar nu conteaza.poate fi si o alta pedeapsa,de exemplu amenda penala?daca stiti din experienta.
daca va fi o pedeapsa de inchisoare cu suspendare de cel mult un an ,intervine reabilitarea de drept (dupa ce perioada)sau e nevoie de proces?mersi frumos
buna seara! intrebarea mea este ce pedeapsa ce poate primi pentru vatamare corporala din culpa(accident de circulatie),56 zile ingrijiri medicale.In cazul in care se da inchisoare cu suspendare cam pe ce termen,iar daca se anuleaza permisul de conducere dupa cat timp se mai poate da examen pentru obtinerea altui permis .mersi mult
Multumesc pentru raspuns,dar as vrea sa va mai intreb dupa cat timp se poate reabilita,iar in cazul in care i se anuleaza permisul,nu va mai avea dreptul sa dea din nou examen pentru obtinerea lui?Mentionez ca nu a mai avut probleme cu legea si nu a avut niciodata vreo amenda de circulatie.