avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate marius1981tm

Activitate marius1981tm

Daca nu am inteles bine va rog sa interveniti: fac plangere la politie exact ca si cand ar fi vorba de un cetatean oarecare de pe strada si sesizez conducerea companiei in sensul ca 1) anunt conducerea companiei despre acest comportament -presupun ca descrierea situatiilor intr-un mesaj catre directiune este ok, nu?-, sau 2) informez conducerea companiei despre plangerea facuta de mine la politie.
As avea nevoie si eu de ceva sfaturi. Dupa cele citite mai sus trebuie sa recunosc ca sunt foarte ingrijorat in situatia mea, si daca este posibil va rog sa-mi spuneti cam ce posibilitati de rezolvare as avea totusi.
Lucru la o companie unde sunt tratat in mod total deplasat de catre unul din colegii mei, sa-i zicem Nelu, pe langa insulte verbale ajungandu-se la niste gesturi la care ma gandeam ca poate doar in filme e posibil (sa ma scuipe, nu glumesc). Eu tot acest timp nu am raspuns neprofesional la acest comportament, ca sa nu fiu acuzat ca am gresit la fel de mult. Superiorul nostru discuta cu persoana respectiva si gata, anomaliile continua. Superiorul nostru nu ia nici o masura drastica impotriva lui pentru ca totusi in momentul de fata Nelu nu poate fi inlocuit, este pe o pozitie cheie in cadrul companiei. Totul bine pana aici, sa zicem ca superiorul vrea sa imi transmita ca daca nu-mi convine pot sa plec. Aici se complica lucrurile, pentru ca am semnat un act aditional la scurt timp dupa angajare pentru o perioada de x ani, facut legal, conform legilor din Romania, dupa efectuarea unui curs de aprox 4 luni pe spatele companiei. Prin acest act nu pot parasi compania din propria mea initiativa decat daca platesc vreo 10.000 euro. Tot asa, trebuie sa platesc si daca nu-mi fac sarcinile si compania vrea sa ma scoata ca incompetent.
Astfel ca nu mi se pare normal va neavand varianta de a demisiona sa trebuiasca sa suport atacurile la demnitatea mea, dupa cum am descris mai sus.
Si atunci, daca probele audio nu pot fi luate in considerare, ma gandesc ce pot eu sa fac sa pot pleca fara sa platesc acei bani. De martori nu poate fi vorba - nu se risca nimeni sa piarda locul de munca. Mentionez ca am si o dovada ADN, respectiv servetelul cu care m-am sters de saliva lui Nelu, oare asta se ia in considerare :) Multumesc pentru eventuale indrumari.
Multumesc pentru clarificarea la "a)" "b)"; intr-adevar la punctul "a)" nu este trecuta nici o data, ramane valabil punctul "b)"
Actul aditional nu cred ca este un abuz in cazul meu. Am citit in "lege" ca compania imi poate cere sa lucru o perioada de 3 ani (poate si mai mult nu mai stiu sigur) daca mi s-a facut o perioada de formare profesionala mai mult de 3 luni parca (au am facut peste patru luni). Cu formarea mea compania a cheltuit peste 10.000 euro (cazare mancare transport in strainatate).
Nu vreau sa plec dar daca voi intampina un comportament complet deplasat si neprofesional din partea unui anumit coleg (e italian si cred c-am zis totul) cum am constatat ca il utilizeaza cu aproape toti cei din jur, nu vreau sa raman la aceasta companie. Stiu ca daca voi semna contract pe perioada nedeterminata si vreau sa plec pe motiv ca nu mi s-a respectat dreptul constiutional la demnitate, va fi foarte greu de dovedit. Inainte sa semnez pe perioada nedeterminta ar fi cel mai simplu daca decid ca vreau sa intrerup colaborarea cu aceasta companie. De aceea am pus problema cum se intrepatrunde acel act aditional in aceasta situatie?
Buna ziua,
M-am angajat la o companie, mi s-a facut contract pe perioada determinata de 8 luni, urmand sa se faca contract pe perioada nedeterminata dupa aceea, eventual.
Nu am stat prea mult sa il citesc deoarece discutaseram conditiile si contractul era doar o formalitate.
Acuma am studiat mai bine si mi se pare ciudat ca referitor la perioada de angajare, zice asa:

"a) Pe periooada nedeterminata incepand cu data de ....;
b) Pe perioada determinata din 1 mai pana-n 31 decembire."

Mai jos este paragraful cu salariul.
Nedumerirea mea este: ce sens are sa puna puctul a)?
Sper ca nu inseamna ca sunt de acord cu salariul de pe perioada determinata si pe perioada nedeterminata. Am discutat ceva, dar pana la urma ce e scris ramane valabil.
In plus am facut un act aditional ca nu plec trei ani pentru ca mi s-a facut o pregaire de patru luni. Zice ca nu pot sa plec din proprie initiativa in mai putin de 3 ani de la data inceperii actitivatii pe contract perioada nedeterminata. Pai nu este si varianta sa nu ne intelegem la contractul pe perioada nedeterminata (de ex. la salariu) si sa nu-l mai facem deloc(practic nu-l semnez, nu se mai incheie nici un contract)? Imi scapa ceva din schema asta? Multumesc.
Buna ziua,
Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca. Ce dezavantaje am daca NU ma inregistrez ca somer (fara drept de indemnizatie), ci doresc sa trec direct in statutul de angajat cand voi reusi sa gasesc un alt loc de munca?
Multumesc.