avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionare discipliara - probe video
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionare discipliara - probe video

Salut. Filmarea video poate fi acceptata ca proba intr-un eventual proces intentat de angajat societatii pentru o sanctiune disicplinara? Adica mai exact incalcarea Regulementului Intern si a fisei postului o avem inregistrata video. Poate fi aceasta inregistrare video o proba in cadrul unui proces?!?!
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 08:09, 26 Octombrie 2010

Teoretic ,da ,poate fi admisa drept dovada
Practic,inregistrarea video poate fi apreciata ca si proba ,in raport de legalitatea inregistrarii,de relevanta aspectelor
Reveniti cu detalii ale aspectelor care apreciati ca dovedesc incalcarea regulamentului intern si obligatiilor prevazute in fisa postului
Inregistrarile audio nu fac parte din probele care sunt reglementate de codul de procedura civila in vigoare.
Insa nu va impiedica nimeni ca raportat la obiectul cauzei dedus judecatii sa solicitati instantei incuviintarea administrarii unei asemenea probe.Daca instanta civila va aprecia aceasta proba ca fiind utila, pertinenta si concludenta solutionarii respectivei cauze, posibil sa fie si admisa.
Vin cu niste completari utile. Este vorba de o inregistrare video in spatiu public, in care angajatul incalca in timpul efectuarii serviciului, obigatiile inscrise atat in fisa postului cat si in Regulamentul intern. Am incercat sa gasesc ceva spete unde instanta a admis aceasta proba video. Daca puteti sa ma ajutati chiar si cu niste linkuri as aprecia. Multumesc
In procedura civila de regula ,nu sunt admise astfel de probe
Instanta de judecata ,cu scopul lamuririi aspectelor ce fac obioectul cauzei,in raport de dexteritatea de prezentare a probelor ,daca apreciaza util si necesar ,poate dispune analizarea acestora
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
As avea nevoie si eu de ceva sfaturi. Dupa cele citite mai sus trebuie sa recunosc ca sunt foarte ingrijorat in situatia mea, si daca este posibil va rog sa-mi spuneti cam ce posibilitati de rezolvare as avea totusi.
Lucru la o companie unde sunt tratat in mod total deplasat de catre unul din colegii mei, sa-i zicem Nelu, pe langa insulte verbale ajungandu-se la niste gesturi la care ma gandeam ca poate doar in filme e posibil (sa ma scuipe, nu glumesc). Eu tot acest timp nu am raspuns neprofesional la acest comportament, ca sa nu fiu acuzat ca am gresit la fel de mult. Superiorul nostru discuta cu persoana respectiva si gata, anomaliile continua. Superiorul nostru nu ia nici o masura drastica impotriva lui pentru ca totusi in momentul de fata Nelu nu poate fi inlocuit, este pe o pozitie cheie in cadrul companiei. Totul bine pana aici, sa zicem ca superiorul vrea sa imi transmita ca daca nu-mi convine pot sa plec. Aici se complica lucrurile, pentru ca am semnat un act aditional la scurt timp dupa angajare pentru o perioada de x ani, facut legal, conform legilor din Romania, dupa efectuarea unui curs de aprox 4 luni pe spatele companiei. Prin acest act nu pot parasi compania din propria mea initiativa decat daca platesc vreo 10.000 euro. Tot asa, trebuie sa platesc si daca nu-mi fac sarcinile si compania vrea sa ma scoata ca incompetent.
Astfel ca nu mi se pare normal va neavand varianta de a demisiona sa trebuiasca sa suport atacurile la demnitatea mea, dupa cum am descris mai sus.
Si atunci, daca probele audio nu pot fi luate in considerare, ma gandesc ce pot eu sa fac sa pot pleca fara sa platesc acei bani. De martori nu poate fi vorba - nu se risca nimeni sa piarda locul de munca. Mentionez ca am si o dovada ADN, respectiv servetelul cu care m-am sters de saliva lui Nelu, oare asta se ia in considerare :) Multumesc pentru eventuale indrumari.

Alte discuții în legătură

Inregistrarile audio pot fi aduse ca proba in instanta ? loanabelciu loanabelciu Inregistrarile audio/video pot fi aduse ca proba in instanta ? Dar o tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor, am trecut CNP-ul celui care a ... (vezi toată discuția)
File audio si video ca proba in instanta . Cetateanu Amarit Cetateanu Amarit O inregistrare audio poate fi folosita ca proba in instanta in Romania ? Sau macar in UE ? (vezi toată discuția)
Înregistrarea video a examenului auto Lic S Lic S Ca martor la examenul auto, proba practică (orașul), ai dreptul de a filma traseul persoanei care susține proba? Dacă da, în ce condiții? (vezi toată discuția)