avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dezavantaje - Intarziere inregistrare ca somer (fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dezavantaje - Intarziere inregistrare ca somer (fara drept de indemnizatie)

Buna ziua,
Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca. Ce dezavantaje am daca NU ma inregistrez ca somer (fara drept de indemnizatie), ci doresc sa trec direct in statutul de angajat cand voi reusi sa gasesc un alt loc de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 16 Februarie 2009
Somer este orice persoana aflata in cautarea unui loc de munca.Daca va duceti la agentie sa fiti luat in evidenta, puteti sa aveti acces mai usor la anumite facilitati acordate, bla,bla,bla, programe de formare, reorientare profesionala, repartitii, cred ca astea sunt.
marius1981tm a scris:

Buna ziua,
Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca. Ce dezavantaje am daca NU ma inregistrez ca somer (fara drept de indemnizatie), ci doresc sa trec direct in statutul de angajat cand voi reusi sa gasesc un alt loc de munca?
Multumesc.

Nu aveti niciun dezanvantaj prea mare, in afara faptului ca nu beneficiati de indemnizatia de somaj si de faptul ca prin intermediul AJOFM pot creste sansele de ocupare a unui loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliere profesionala adrianc32 adrianc32 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca e obligatorie consilierea profesionala si testarea psihologica pt inscrierea la curs formare profesionala la ajofm daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru fosti detinuti Dragos Tinta Dragos Tinta Am intalnit urmatorul caz: o persoana inregistrata la AJOFM ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca, eliberat din detentie de curand, adica sustinand ... (vezi toată discuția)