avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... consiliere profesionala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

consiliere profesionala

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca e obligatorie consilierea profesionala si testarea psihologica pt inscrierea la curs formare profesionala la ajofm daca stiu dinainte ce curs vreau sa urmez si sunt persoana in cautarea unui loc de munca.In legea somajului sunt 2 articole care se contrazic in acest sens.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianc32 , utilizator 18:08, 25 Ianuarie 2016
Da este obligatoriu ca sa faceti consiliere profesionala in conditiile in care vreti sa participati la un curs gratuit finantat de stat. Nu vad la ce va deranjeaza acest lucru. Testarea psihologica nu are legatura cu faptul ca dvs stiti sau nu ce curs vreti sa urmati. Exista nistre proceduri pe care somerii trebuie sa le urmeze.
1)va multumesc pt raspuns;

-dvs din cate vad in profilul dvs,nu aveti competenta pe resurse umane sau drept ci pe consultanta financiara;intrebarea pusa de mine se adreseaza unui specialist cel putin calificat si daca se poate si cu experienta in resurse umane sau drept;

2)rostul procedurilor este sa satisfaca nevoile aparute in activitate,nu sa consume resurse fara rost,doar ca sa aiba contract firma de resurse umane care testeaza somerii,cu ajofm;

3)rostul consilierii/orientarii profesionale este precum spune si numele,de a reorienta profesional somerii,ori din moment ce eu m-am reorientat singur prin alegerea libera a cursului care imi place(pt ca Constitutia si legea somajului imi dau dreptul sa aleg eu in mod liber cursul)ce rost are sa ma mai reorienteze firma de resurse umane care are contract cu ajofm?consilierea este la cerere pt persoanele in cautare loc munca,care nu beneficiaza de indemnizatie somaj,cel putin asa scrie in legea somajului la capitolul V/sectiunea 1 din Legea 76/2002:

"art.58: (3) Informarea privind piaţa muncii, stabilirea traseului profesional, evaluarea şi autoevaluarea se realizează prin autoinformare, prin acordarea de servicii de consiliere individuală sau de grup oferite, la cerere, persoanelor în căutarea unui loc de muncă sau în cadrul job-cluburilor organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă."

-nu inteleg de ce va deranjeaza intrebarea mea.

4)va rog sa specificati in ce lege si articol scrie ca este obligatoriu sa fiu consiliat profesional daca vreau sa particip la un curs gratuit finantat de stat.eu mi-am platit cursul gratuit in timpul cat lucram si viram cotizatia lunara la bugetul asigurarilor de somaj,conform legii,ca toti cetatenii tarii,asa ca nu mai scoateti in evidenta ca e gratis...

5)testarea psihologica trebuie sa aiba leg cu consilierea/orientarea,altfel ce cauta in procedura?

6)procedurile trebuiesc urmate daca se justifica rolul lor,nu in mod obligatoriu,nu orbeste sau pt ca asa ziceti dvs

7)v-as fi recunoscator daca nu mi-ati mai raspunde la intrebari care sunt in afara domeniului in care sunteti calificata(cel putin asa reiese din profilul dvs afisat pe acest site).pareri personale nu ma intereseaza.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
adrianc32, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultate evaluare psihologica adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua;am fost testat in vederea consilierii si orientarii profesionale pt inscriere la un curs calificare,in cadrul ajofm de odna psiholog dintr-o firma de ... (vezi toată discuția)
Cursuri finantate din fonduri europene carabetdoina carabetdoina Am intentia de a ma inscrie la un curs de resurse umane finantat din fonduri europene.Problema mea este urmatoarea: fiind somera am urmat si absolvit un curs ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare/recalificare ajofm endymionix endymionix sunt absolvent facultate psihologie/pedagogie2010 si mi-am depus dosarul de somaj de curand, urmeaza sa fac pasul 2 si sa ma inscriu pt un curs saptamana ... (vezi toată discuția)