buna ziua,
cine ma poate ajuta?
am primit o somatie insotita de titlu executoriu, emisa de cnsas if prin care sunt instiintata ca figurez cu datorii din anul 2006, majorari si penalitati in valoare de 1800 lei.Nu inteleg de unde aceste datorii, deoarece lucrez in invatamantul de stat din 1997. Este posibil asa ceva?
va rog sa-mi spuneti ce as putea face.
acum dupa 6 ani?????
se pare ca sunt deja actionata in instanta, dar nu scrie in care instanta, ci doar ca urmeaza sa se ia masuri de executare silita.
Nu inteleg nimic din toate acestea.
poate am omis ceva.
Eu merg privat, nu prin intermediul unei firme, de aceea ma intereseaza exact ce acte imi sunt necesare de aici, din tara pentru a fi in regula. Am auzit ceva despre formularul 301 sau ceva de genul acesta. Cine il elibereaza? De unde sa-l iau? Si la ce se refera?
multumesc pentru raspuns, dar tot n-am inteles ce acte trebuie sa depun si unde.
acte pentru slujba din germania, nu cea de aici.
buna ziua,
as dori sa stiu, daca se poate, ce trebuie sa fac in cazul in care am primit o oferta de munca in germania (ingrijire batrani), ce acte ar trebui sa depun pentru a beneficia de drepturi legale atat in romania cat si in germania.
Mentionez ca sunt cadru didactic titular.
N-as vrea sa renunt definitiv la slujba de acum, dar pentru o perioada...as putea.
Data post: Sambata, 7 Februarie 2009, 11:08
Subiect: RE: vatamare
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile si sfaturile dumneavastra, indeosebi domului/doamnei tropi_doi. Intr-adevar ne-am gandit ca am putea intampina si astfel de situatii. Si da, copilul a fost prins de ceafa si lovit de ghidonul bicicletei, acesta fiind pe bicicleta Impreuna cu ceilalti copii intrau cu bicicletele in santul cu noroi (plouase cu o zi in urma) si apoi ieseau pe trotuar.
Acesta nu-i motiv sa lovesti un copil cu salbaticie, care nici macar nu-i al tau. Copilul acesta are totusi apropape 6 ani (in 11 martie 2009 implineste varsta).
Nu se poate!!!!!!. Este inadmisibil. Eu, mama lui nu-l lovesc niciodata. Cum isi permite un strain sa faca asta?
Oare un procuror va putea sa admita acest lucru????
Sau poate ca asa cum merg lucrurile in ziua de astazi...........
Pentru ca tot veni vorba........... Trebuia sa ridic certificatul medico-legal dupa 7 zile de la examinare, dar atunci cand am sunat sa intreb daca m-a pot duce sa-l ridic (asa se procedeaza) dupa minute bune de asteptare mi s-a spus sa revin cu telefon dupa inca 7 zile.
Este normal?????? Nu exista un termen limita? Sau si acolo pot ajunge unele ''relatii'' ?
Va multumesc.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile si sfaturile dumneavastra, indeosebi domului/doamnei tropi_doi. Intr-adevar ne-am gandit ca am putea intampina si astfel de situatii. Si da, copilul a fost prins de ceafa si lovit de ghidonul bicicletei, acesta fiind pe bicicleta Impreuna cu ceilalti copii intrau cu bicicletele in santul cu noroi (plouase cu o zi in urma) si apoi ieseau pe trotuar.
Acesta nu-i motiv sa lovesti un copil cu salbaticie, care nici macar nu-i al tau. Copilul acesta are totusi apropape 6 ani (in 11 martie 2009 implineste varsta).
Nu se poate!!!!!!. Este inadmisibil. Eu, mama lui nu-l lovesc niciodata. Cum isi permite un strain sa faca asta?
Oare un procuror va putea sa admita acest lucru????
Sau poate ca asa cum merg lucrurile in ziua de astazi...........
Pentru ca tot veni vorba........... Trebuia sa ridic certificatul medico-legal dupa 7 zile de la examinare, dar atunci cand am sunat sa intreb daca m-a pot duce sa-l ridic (asa se procedeaza) dupa minute bune de asteptare mi s-a spus sa revin cu telefon dupa inca 7 zile.
Este normal?????? Nu exista un termen limita? Sau si acolo pot ajunge unele ''relatii'' ?
Va multumesc.
in 25 ianuarie, fiul meu in varsta de 6 ani a fost lovit de un vecin (adult, aprox 50 ani), cu capul de bicicleta, pentru ca se plimba cu bicicleta prin fata portii lui, murdarindu-i cu noroi asfaltul aferent gardului personal. Am depus plangere la politie, am sesizat protectia copilului si am fost la IML pentru certificatul medico-legal (copilul a avut plaga deschisa in zona ochiului drept, cu sutura de 2 copci). Acum vecinul spune ca nici nu l-a atins pe copil, ca a cazut singur.
Mentionez ca fiul meu se juca impreuna cu alti copii la momentul in care vecinul a iesit din curte, gonindu-i, copii care au vazut exact cum s-a intamplat. A mai vazut incidentul si soacra mea si probabil si alti vecini care insa nu au curajul sa recunoasca, deoarece vecinul agresor este plin de bani si de relatii. Ce ma sfatuiti?
Oare se va face dreptate? Este posibil sa scape nepedepsit?