in 25 ianuarie, fiul meu in varsta de 6 ani a fost lovit de un vecin (adult, aprox 50 ani), cu capul de bicicleta, pentru ca se plimba cu bicicleta prin fata portii lui, murdarindu-i cu noroi asfaltul aferent gardului personal. Am depus plangere la politie, am sesizat protectia copilului si am fost la IML pentru certificatul medico-legal (copilul a avut plaga deschisa in zona ochiului drept, cu sutura de 2 copci). Acum vecinul spune ca nici nu l-a atins pe copil, ca a cazut singur.
Mentionez ca fiul meu se juca impreuna cu alti copii la momentul in care vecinul a iesit din curte, gonindu-i, copii care au vazut exact cum s-a intamplat. A mai vazut incidentul si soacra mea si probabil si alti vecini care insa nu au curajul sa recunoasca, deoarece vecinul agresor este plin de bani si de relatii. Ce ma sfatuiti?
Oare se va face dreptate? Este posibil sa scape nepedepsit?
Doamna,depuneti plangere la politie.Aratati in plangere cele petrecute,si indicati martorii.Anexati certificatul medico-legal si constituiti-va parte civila.Daca nu veti face asa,veti pierde probabil o ocazie de a participa lainfaptuirea unui act de justitie.
Din primul rand va avertizez ca nu veti citi chiar ceea ce doriti sa cititi, dar incercati sa intelegeti motivul...
E aiurea sa te iei de un copil care "se da” cu bicicleta si-ti murdareste trotoarul proaspat spalat... Dar!
Cum murdareau copii acel trotuar? Treceau prin noroi cu bicicleta apoi "trasau urme” pe trotuarul acela? Plouase pe toata strada si in zona aceea nu? Poate faceau galagie? Poate loveau in gard? Iar vecinul s-a "repezit” in ei, incercand sa-i faca sa plece iar copilul dv, grabindu-va, s-a impiedicat si a cazut...
Cum l-a lovit cu capul de bicicleta? L-a prins de ceafa si i-a impins capul spre... ghidon? Era copilul pe langa bicicleta si individul a executat miscarea descrisa mai sus?
Ceilalti copii e posibil sa strige, in cor: "L-a lovit, am vazut” – dar sa nu fie crezuti. De asemenea, e posibil ca parintii acestor copii sa-si invete odrasele ce inseamana "tacerea”... ca tot scrieti ca e posibil sa mai fi vazut si alti adulti, dar care vor tacea de frica...
Soacra dv unde era cand s-a petrecut incidentul? Nu putea interveni inainte ca acest incident sa se produca?
V-am scris toate acestea deoarece ati scris ca vecinul e "plin de bani si relatii” si e posibil sa intalniti pe unde va plangeti (cu drept) vreo "relatie” a individului, sau o relatie a unei relatii a indvidului... Veti avea parte de acest gen de observatii...
Altfel spus: construiti-va temeinic plangerea.
Parinti celorlanti copii,va pot fi de folos. Probabil au spus acasa,imediat dupa incident,despre cele intimlate. Inainte de a lua o decizie discutati cu toti cei care sunt dispusi sa depuna marturie. Altfel va fi greu sa va sustineti cauza. Succes.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile si sfaturile dumneavastra, indeosebi domului/doamnei tropi_doi. Intr-adevar ne-am gandit ca am putea intampina si astfel de situatii. Si da, copilul a fost prins de ceafa si lovit de ghidonul bicicletei, acesta fiind pe bicicleta Impreuna cu ceilalti copii intrau cu bicicletele in santul cu noroi (plouase cu o zi in urma) si apoi ieseau pe trotuar.
Acesta nu-i motiv sa lovesti un copil cu salbaticie, care nici macar nu-i al tau. Copilul acesta are totusi apropape 6 ani (in 11 martie 2009 implineste varsta).
Nu se poate!!!!!!. Este inadmisibil. Eu, mama lui nu-l lovesc niciodata. Cum isi permite un strain sa faca asta?
Oare un procuror va putea sa admita acest lucru????
Sau poate ca asa cum merg lucrurile in ziua de astazi...........
Pentru ca tot veni vorba........... Trebuia sa ridic certificatul medico-legal dupa 7 zile de la examinare, dar atunci cand am sunat sa intreb daca m-a pot duce sa-l ridic (asa se procedeaza) dupa minute bune de asteptare mi s-a spus sa revin cu telefon dupa inca 7 zile.
Este normal?????? Nu exista un termen limita? Sau si acolo pot ajunge unele ''relatii'' ?
Vatamare copil
mihaelaflo
Data post: Sambata, 7 Februarie 2009, 11:08
Subiect: RE: vatamare
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile si sfaturile dumneavastra, indeosebi ... (vezi toată discuția)
Lovire
mihaella23
buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Lovire
tytys
sunt in proces cu vecini pentru granituire pentru o fasie de teren de 1,20 m *104m iar vecinul a rezemat niste bucati de tabla de casa mea care este cu 10 cm ... (vezi toată discuția)