avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare

in 25 ianuarie, fiul meu in varsta de 6 ani a fost lovit de un vecin (adult, aprox 50 ani), cu capul de bicicleta, pentru ca se plimba cu bicicleta prin fata portii lui, murdarindu-i cu noroi asfaltul aferent gardului personal. Am depus plangere la politie, am sesizat protectia copilului si am fost la IML pentru certificatul medico-legal (copilul a avut plaga deschisa in zona ochiului drept, cu sutura de 2 copci). Acum vecinul spune ca nici nu l-a atins pe copil, ca a cazut singur.
Mentionez ca fiul meu se juca impreuna cu alti copii la momentul in care vecinul a iesit din curte, gonindu-i, copii care au vazut exact cum s-a intamplat. A mai vazut incidentul si soacra mea si probabil si alti vecini care insa nu au curajul sa recunoasca, deoarece vecinul agresor este plin de bani si de relatii. Ce ma sfatuiti?
Oare se va face dreptate? Este posibil sa scape nepedepsit?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:57, 7 Februarie 2009
Nu-mi pot imagina un motiv pt care sa lovim un copil, dar faptele dovedesc altceva, din pacate...

Ordin nr. 1134 din 25/05/2000 (M.Of. nr. 459 din 19/09/2000):
Normele procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale:
Art. 18. - Examinarile medico-legale solicitate de persoanele interesate si eliberarea certificatelor medico-legale se efectueaza la sediul institutiilor de medicina legala. Certificatul medico-legal se elibereaza persoanei examinate in termen de maximum 7 zile de la examinare sau de la depunerea rezultatelor examenelor clinice si paraclinice indicate de medicul examinator.

(Avand in vedere uregenta eliberarii acestor documente nu cred ca termenul s-a schimbat in 30 de zile, dar nu am certitudinea...). Va trebui sa insistati pt eliberarea certificatului...

Sa depuneti plangerea inainte sa treaca doua luni de la producerea faptei...

Cod penal:
Art. 180 Lovirea sau alte violente (am ales ceea ce va intereseaza direct)
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. (...)
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda (...).
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare copil mihaelaflo mihaelaflo Data post: Sambata, 7 Februarie 2009, 11:08 Subiect: RE: vatamare Multumesc foarte mult pentru raspunsurile si sfaturile dumneavastra, indeosebi ... (vezi toată discuția)
Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Lovire tytys tytys sunt in proces cu vecini pentru granituire pentru o fasie de teren de 1,20 m *104m iar vecinul a rezemat niste bucati de tabla de casa mea care este cu 10 cm ... (vezi toată discuția)