sunt in proces cu vecini pentru granituire pentru o fasie de teren de 1,20 m *104m iar vecinul a rezemat niste bucati de tabla de casa mea care este cu 10 cm in aceasta fasie pe o lungime de 15m si a inceput sa le vopseasca tablele si murdarind si peretele ,am chemat politia iara acestea l-au chemat pe vecin afara la care sotia mea la rugat sa isi ia tablele iar el a refuzat dupa care sotia a aluat o tabla si a puso jos la care vecinul a prinso se maini si a trantito jos si a lovito cu piciorul la care eu am intervenit si l-am prins si l-am lovit cu piciorul .Vecinul a depus plangere si un certificat medical cu 3 zile de ingrijiri medicale .Sotia mea a depus plangere si a plecat la urgenta iar acum asteptam interpretare radiografiilor pentru a merge la medicul legist . mentionez ca eu sunt cadru MAI.
sa depuna si doamna plangere ptr lovire si alte violente cu proba certificatul medi.-leg. , si sa motivati ca a-ti intervenit in conflict ptr a va proteja sotia care era atacata, [poate face obiectul unei legitime aparari, mai ales datorita faptului ca l-ati fi putut lovi inconstient atunci cand il indeparati de sotie. deoarece fiind o situatie tensionata ca sa va aparati sotia e-ti depuns un efort disproportional si l-ati vatamat, insa nefiind aceasta intentia dvs. actionand cu Praeterintentie
Multumesc pentru sfatul dat . In cel mai rau caz ce ar putea sa imi faca mie ?Avand in vedere ca acestea sunt niste oameni care ar vrea sa imi faca rau indiferent cit ar cheltui de aceea au si angajat un avocat .Mentonez ca lucrez in M.A.I . si pentru noi legile se interpreteaza altfel.
Va multumesc anticipat.
Cum adica legile se interpreteaza altfel, la ce va referiti cand spuneti asta? Sotia sa scoata certificat medico-legal de la IML si sa depuna o plagere prealabila pt infractiunea de Lovire sau alte violente si apoi cel mai bine este sa incercati sa va impacati si sa va retrageti plangerile deoarece este o infractiune cu un grad de pericol scazut. Luati-va si dumneavoastra un avocat, in situatia in care considerati necesar acest lucru.
Daca nu ati fost mentionat in plangerea vecinei , in sensul ca ati lovit-o si dvs , nu aveti de ce sa aveti probleme la locul de munca.
1.Sotia merge la medicul legist si solicita eliberarea unui certificat medico-lega in care vor fi sau nu stipulate zilele de ingrijiri medicale necesare pentru refacerea sa.
2.Formulati o plangere penala pentru lovire si alte violente,urmand ca in functie de concluziile medicului legist , cu privire la numarul zilelor de ingrijiri medicale sa fie stabilita incadrarea juridica.
3.Aveti posibilitatea sa relatati prin raport cele petrecute sefilor dvs.ierahic superiori pentru a nu exista probleme
De la politie mi sa spus ca daca vecinul nu isi retrage plangerea pentru lovire poate sa inceapa urmarirea penala impotriva mea ,cum as putea sa scap fara a incepe urmarirea penala .
Va multumesc .
Sunt in divort
Alex.Alex
Buna ziua tuturor.Sunt in divort cu sotia care doreste sa-mi ia ambii copii iar eu intr-un exces de furie am batut-o aceasta fiind ulterior spitalizata primind ... (vezi toată discuția)
Lovire
Amalia Dinu
doresc sa stiu daca urmatoarele constatari ale medicului legist constituie suficiente probe pentru a demara o actiune penala, avand in vedere ca mi s-a spus ... (vezi toată discuția)