avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

doresc sa stiu daca urmatoarele constatari ale medicului legist constituie suficiente probe pentru a demara o actiune penala, avand in vedere ca mi s-a spus ca o sa-mi pierd timpul degeaba pentru ca probele sunt insuficiente si ca o sa fie cheltuiala mai mare decat starea in care se afla fiul meu.
dgs. tumefactie albastruie de 3/2,5 cm a buzei superioare. doua plagi contuze de 0,5 si 0,7 cm acoperite de fibrina pe fata vestibulara a buzei superioare. echimoza albastruie de 1,5/1.5 cm pe fata vestibulara a buzei inferioare.mobilitate dentara, evitarea masticatiei, definititvarea starii dintelui in 1/2 luni.
Cu multumiri!

Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:25, 2 August 2012
Important este dovediţi faptul că persoana împotriva căreia depuneţi plângere este aceea care a produs acele echimoze fiului dvs. Fapta poate fi încadrată juridic la loviri şi alte violenţe, ori, în funcţie de nr. de zile îngrijitri medicale acordate, la vătămare corporală. Mai depinde şi de ceea ce urmăriţi prin aceasta, pedepsirea făptuitorului, obţinerea unor despăgubiri, sau ambele. Eu nu cred că vă pierdeşi timpul.
Art. 180 cod penal- Lovirea sau alte violenţe:
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Deci poate exista răspundere penală , chiar dacă nu aveţi leziuni de o grvitate însemnată.

Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
nu am mentionat ca fiul meu beneficiaza de concediu medical 9 zile. scopul actiunii este de a obtine beneficii materiale intrucat cred ca aceasta il va afecta cel mai mult pe faptuitor. fapta s-a petrecut intr-o discoteca iar pe agresor fiul meu nu-l cunostea si nu a avut niciun schimb de cuvinte cu acesta, l-a luat pe nepregatite in momentul cand a intors capul spre el, i-a aplicat lovitura, dupa care fiul meu a lesinat. problema e ca totul s-a petrecut pe holul de la baie si in momentului impactului nu era nimeni acolo.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Amalia Dinu, Contabil
Concediu medical = 0 , poti avea 1000 nu se incadreaza fapta in functie de nr. de zile medicale.

Zile de ingrijiri medicale = da, se calculeaza dupa ele incadrarea faptei. Daca persoana care l-a lovit pe minor este major are toate sansele sa se trezeasca cu un cazier.
Ce mai sigur fapta va fi incadrata la loviri si alte violente deoarece din descrierea facuta ranile sunt superficiale, mai mult vanatai. Totusi spuneti-ne cate zile de ingrijiri medicale a primit, nu conteaza cele de concediu medical.

Nu prea se ajunge in instanta pt aceasta infractiune, dar bineinteles nu este exclus, iar daca aveti probe in sustinerea acuzatiilor puteti sa va adresati instantei civile pt daune, chiar daca procurorul decide sa nu trimita cauza spre judecare in instanta penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)