avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate Sandra_m

Activitate Sandra_m

Răspuns la discuția Va rog, am mare nevoie de ajutor!
Stimata dna av.
Multumesc pentru raspuns.
Problema dureroasa e ca eu nu-mi pot permite sa doresc ceva anume dintr-o amarata alocatie de somaj si cu foarte putine sperante de a obtine un loc de munca prea curand. Adevarul e ca nu mi-ar folosi la nimic un divort pronuntat "musai" din vina lui, aveti dreptate. Cat despre faptul ca as avea dreptul de a sta in domiciliul comun nu pot deschide subiectul. Ar fi un dezastru daca i-as aduce la cunostinta acest lucru. Pe ce mi-as putea intemeia afirmatia cand stiu ca este un bun al lui propriu? Totul ii apartine in exclusivitate si dispune dupa bunul plac daca pot ramane sau trebuie sa plec. Pot merge sa locuiesc la fiica mea, eventual pentru ca ei i-am cedat apartamentul meu.
Consuma in fiecare seara 1/2 l coniac + 2 beri (este portia obligatorie), uneori chiar mai mult. Dimineata se urca la volan.
Nu am bani de teste, mi-e greu sa-mi asigur traiul zilnic, cred ca e lesne de inteles.
Deocamdata nu pot decat accepta, fara nicio pretentie divortul
Sunt casatorita de 3 ani. Nu mai suntem la prima tinerete. Din nefericire sotul meu consuma zilnic alcool si pe fondul acestui consum exagerat de alcool exista in permanenta certuri. De nenumarate ori ma agreseaza verbal si nu numai. Nu exista martori deoarece nu are voie sa vina nimeni in casa, doar cu programare prealabila. Apartamentul in care locuim este un bun propriu al sotului meu, eu nu am aici doar obiectele mele personale. Ca atare nu am nici un cuvant de spus pentru ca sunt data afara pe usa daca incerc sa spun ceva, ca apoi sa fiu acuzata de parasire de domiciliu. Nu exista martori, iar el nu recunoaste niciodata nimic si imi spune ca eu fabulez si nimic nu este adevarat. Este incredibil. Din disperare, mi-am permis sa fac cateva inregistrari pe telefonul mobil tocmai pentru faptul ca el neaga totul. Nu stiu daca imi pot folosi la ceva aceste inregistrari, dar ele spun ceva despre o persoana care in fatza altora se comporta altfel.
In urma cu un an am ramas fara serviciu, iar de atunci totul s-a agravat pentru ca eu nu aduc bani in casa, doar alocatia de somaj. A inceput sa-si incuie portofelul in masina ca eu sa nu fiu tentata sa "fur" ca sa cumpar ce trebuie in casa pentru prepararea hranei,curatenie etc. si ca sa fiu nevoita sa "cersesc" 2 lei pentru paine. E umilitor si sufar foarte mult din cauza asta. Jignirile si umilintele nu se opresc aici. De nenumarate ori am incercat sa discut cu el, dar nu-mi permite sa spun nimic pentru ca eu sunt un nimeni daca am ramas fara servici. Si chiar si cand am avut serviciu, venitul meu era mult mai mic decat al lui. Am preferat sa tac ca sa aplenez situatiile conflictuale. Nimeni nu poate confirma sau infirma toate acestea pentru ca el bea doar dupa orele de serviciu. In societate, pozeaza ca o persoana respectabila si nimeni nu poate banui macar dualitatea comportamentului lui. Suntem doi oameni maturi(cu regret si jena spun ca si intelectuali) Trebuie sa mai spun ca si primul lui mariaj s-a destramat tot din acelasi motiv - consumul de alcool. Nu am stiut, mie mi-a spus altceva. Imi este extraordinar de greu. Am incercat totul ca sa compensez faptul ca eu nu am un venit, iar acum imi spune ca vrea sa divorteze si daca am ceva de spus sa spun avocatului lui pentru ca el cu mine nu are ce discuta. Sunt in imposibilitate financiara de a-mi angaja si eu un avocat si nu stiu ce drepturi am ca sotie determinata prin comportamentul sotului ei sa paraseasca domiciliul conjugal (bun propriu al sotului meu).Sunt in somaj si el acum ma pune in fata unui divort stiind ca sunt intr-o situatie dificila. M-am straduit sa fac totul doar sa fie bine, dar si purtarea mea de grija fata de el l-a deranjat.

Ce pot face ? Va rog din suflet dati-mi un sfat !

La medic nu-l pot duce, desi ar avea mare nevoie.
Serviciu nu-mi gasesc desi am incercat.
Nu imi pot permite un avocat si nu stiu la ce mi-ar folosi pentru ca eu nu am nimic sa iau de la el in cazul divortului
El isi poate permite si 2 avocati pentru ca dispune financiar, nu stiu la ce folosesc, de cine sa-l apere?
Va rog mult de tot, dati-mi un sfat. Va asigur ca mi-e tare jena pentru o astfel de situatie, dar daca am scris aici. inseamna ca sunt intr-adevar disperata si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Probleme juridice de familie

Multumesc tare mult pentru promptitudinea raspunsului dvs. Imi puteti preciza procentul din bunurile mele proprii de care ar beneficia sotul meu in cazul decesului meu. Multumesc inca o data.
Răspuns la discuția Probleme juridice de familie
Multumesc tare mult pentru promptitudinea raspunsului dvs. Imi puteti preciza procentul din bunurile mele proprii de care ar beneficia sotul meu in cazul decesului meu. Multumesc inca o data.
Va rog din suflet, am mare nevoie de un sfat.
Situatie:
- Fostul meu sot a decedat in urma cu 10 ani. A ramas un apartament ai caror proprietari eram amandoi. Avem un singur fiu major care locuieste in acest apartament. Nu s-a facut succesiunea pt acest imobil.
- In urma cu 3 ani m-am recasatorit si locuiesc cu actualul meu sot in apartamentul acestuia. El are 2 copii majori din prima casatorie. Acest apartament a fost cumparat de catre sotul meu cu o luna inaintea casatoriei noastre.
- Din cauza unor dificultati financiare, fiul meu si cu mine,suntem nevoiti sa vindem acest apartament si sa cumparam altul de conditie mai modesta pentru a putea iesi din impas.
In ce fel ar fi recomandabil sa facem succesiunea ? Este greu, deoarece as lasa totul pe numele fiului meu, insa actualul meu sot, ma poate scoate oricand din locuinta ( a mai facut-o) si atunci as dori sa-mi pot lua si eu unele masuri de siguranta. Din pacate este o relatie care nu prea merge si nu-i prea vad viitor. De vina este Maria-Sa "Alcoolul". E vorba de violente verbale si fizice.
Nu stiu daca eu vreodata as avea vreun drept asupra bunurilor sotului sau el asupra bunurilor mele; Nu ma refer in cazul divortului,pentru ca stiu ca nu se partajeaza bunurile dobandite dinaintea casatoriei. Dar pentru ca suntem la o varsta, nu pot sa nu ma gandesc ce se vor intampla cu bunurile mele dupa decesul meu, sau cu bunurile actualului meu sot, in cazul decesului.
In ce fel mi-ati recomanda sa fac succesiunea ca sa am acea marja de siguranta si nici fiul meu sa nu fie deposedat de ceea ce i se cuvine dua tatal lui. Pe numele cui ar trebui trecuta noua locuinta.
Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat. Nu as vrea sa regret mai tarziu.
Va multumesc din suflet.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile anterioare. Asa cum am mentionat decesul fostului meu sot s-a intamplat in urma cu 10 ani. Desigur ca adresa imobilului este aceeasi, cum de-altfel acelasi este si numele fiului nostru. In situatia in care banca ar cere partajul succesoral sau ar initia acest partaj, ce ar putea face in continuare? Ar vinde apartamentul la un pret oarecare ? (stiu ca nu este interesul bancii de a obtine cel mai bun pret). Aceasta pentru ca, cel putin pentru moment, piata imobiliara stagneaza: nu se prea se vinde si nu se prea cumparara.

Ma adresez dvs cu rugamintea de ma ajuta daca se poate intr-o problema juridica de familie cu multiple complicatii care ma bulverseaza si careia nu-i vad cel putin deocamdata calea de rezolvare. Incerc sa v-o expun; sper ca voi reusi sa ma fac inteleasa:

In 1999 sotul meu a decedat, iar eu impreuna cu fiul nostru, pe atunci in varsta de 20 de ani am ramas in apartamentul nostru compus din 2 camere (cumparat impreuna cu defunctul meu sot). Nu s-a facut succesiunea si ca atare chiar si utilitatile sunt pe numele meu. Aici ar fi una dintre probleme. Nu stiu cum s-ar putea intra in legalitate acum, intrucat de atatia ani situatia familiei s-a schimbat.
In anul 2003 fiul meu s-a casatorit si am locuit in acest apartament impreuna cu sotia si copilul.
In 2006 eu m-am recasatorit si de atunci locuiesc in apartamentul sotului meu, in acelasi oras, doar in alt cartier, lasandu-l pe fiul meu impreuna cu sotia si copilul sa locuiasca in apartamentul nostru. Apartamentul actualului meu sot este proprietatea lui personala intrucat a fost cumparat de el inainte de casatoria noastra cu bani proveniti din partajarea bunurilor dintr-o casatorie anterioara din care el are 2 copii.
Dupa plecarea mea din apartament, fiul meu si sotia au facut credit la banca pentru reabilitarea locuintei si alte nevoi personale. Nu m-am opus, am considerat ca daca vor sa imbunatateasca conditiile de locuit in acel apartament o fac spre binele lor pentru ca ei locuiesc acolo. Eu nu am putut face acest lucru pentru ca venitul meu era mult prea mic. Au platit ratele doar cateva luni pentru ca au survenit numeroase neintelegeri in casnicia lor. A urmat divortul pronuntat in luna noiembrie. Fosta sotie a plecat la parintii ei impreuna cu copilul. Fiul meu a ramas in apartament dar in imposibilitatea de a mai achita ratele la banca si nici facturile pentru utilitati unde s-au adunat restante. Pensia alimentara a fost stabilita la 487 RON.
Mentionez ca el este titularul creditului, iar sotia figureaza ca si codebitor. Este un credit de nevoi personale in valoare de aprox. 8000 euro, nu s-a girat cu apartamentul, doar ei doi cu buletinele. La procesul de divort nu s-a adus in discutie subiectul pt. ca fiul meu a considerat ca fosta sotie nu trebuie implicata in aceasta problema. Au inceput sa curga amenintari scrise si telefonice. Pentru ca am dorit sa ma clarific asupra unor aspecte si am facut greseala sa vorbesc la telefon, ulterior am fost sunata si eu in repetate randuri pentru a ma determina sa le dau eu bani desi eu nu figurez in acel contract in niciun fel.
Acum s-a primit somatie de executare silita. Ce inseamna asta, daca ne raportam la situatia existenta ? Mentionez ca fiul meu nu are nici un bun mobil sau imobil pe numele lui, intrucat apartamentul este pe numele meu si al fostului meu sot (decedat). Ar trebui sa punem apartamentul in vanzare pentru achitarea creditului bancar contractat de fiul meu si sotia lui ? Adevarul este ca nu avem banii necesari pentru a dezbate succesiunea in acest moment. Eu am 54 de ani si de curand am ramas fara loc de munca. Cu toata bunavointa nu imi pot ajuta fiul si nici nu-mi pot permite un avocat. Sunt disperata la gandul ca ar putea face inchisoare sau ca am putea ramane fara locuinta. Niciodata nu se poate sti ce se intampla. Ma refer la actualul meu sotul meu si la mine in eventualitatea unui divort sau a decesului unuia dintre noi. Puteti sa ma sfatuiti ce as putea face ? In ce fel poate actiona banca asupra apartamentului? Banca are dreptul sa-i blocheze cardul de salariu al fiului meu? Este bine sa se faca succesiunea in acest moment? In ce fel ar trebui sa se faca? Stiu ca sunt prea multe aspecte, dar poate totusi…
Va multumesc mult.