Daca sunteti tatal copilului nu puteti efectua concediu postnatal(concediu de maternitate), nu?
Evident ca nu. Insa mama trebuie sa-l efectueze, din cate inteleg. Intrebarea este daca exista vre-o legatura intre concediul de maternitate (leuzia) si cel de ingrijire copil.
Acum citesc OUG referitoare la subiect.
Ma bucur ca s-a clarificat intr-un final ceeace doresc. Deci ne referim la concediul de ingrijire copil, cel de 2 ani.
D-l Valeriu, punctul 2 din citatul anterior nu prea il inteleg. La ce situatii se refera cuvintele :"in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii"?
Nu sunt in domeniu, insa logic gandind, din cate vad eu, nu ar fi nici un motiv pentru care nu ati dori sa-l semnati. Ca exista un decalaj intre momentul publicarii RI si cel al semnarii.... cate si mai cate se intampla in ziua de azi in firme. Nici una nu e perfecta.
Sau , ar mai fi o varianta: firma cauta cu dinadins sa-si mai reduca din personal.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Postul la care am lucrat a fost desfiintat (restructurare). Stiind ca in perioada imediat urmatoare vom avea un copil, am negociat cu compania sa-mi prelungeasca perioada de angajare pana in momentul terminarii perioadei minime de leuzie (42 zile de la nasterea copilului), astfel incat sa am continuitate si sa intru in concediu de ingrijire copil. S-a semnat un nou contract de munca cu durata determinata.
In momentul de fata cele 42 de zile au expirat. Firma imi cere sa intru in paternal doar la momentul terminarii contractului. Au invocat complicatiile (hartii, munca, efort) care apar daca doresc sa intru in paternal in a 43-a zi. Eu insa ma gandesc ca doresc doar sa evite situatia in care dupa 2 ani as putea sa doresc sa imi continui contractul la dansii.
Ce am de pierdut daca ma las pe mana lor? Diferenta este de vreo 16 zile.
mersi pentru idee. coloana veche este aparenta. Repet. Solutia gasita este largirea gaurii prin care trece actuala coloana de 2" si inlocuirea acesteia cu 5 tevi de 0,5", tot aparente. Izolarea acestora nu face parte din "lucrare".
dupa cum a sesizat si un antevorbitor, blocul nu este conceput cu un spatiu separat pentru tevi, ele trec prin baie si prin bucatarie. La fel a fost si cu tevile de gaz, care acu cativa ani au fost mutate pe hol (in momentul cand s-a trecut la contorizarea individuala). Tot atunci s-au scos si coloanele de incalzire si s-a trecut pe incalzirea individuala (centrale, convectoare, care ce a avut).
Blocul este contorizat de mai multi ani pentru apa rece, iar prezentul "act" il consider ca un moft, carevasazica sa nu mai vina administratorul la 3 luni sa verifice contorul de apa. O alta inversunare poate fi si de la faptul ca lumea s-a saturat sa plateasca pausal pierderile, insa atunci nu ar trebui sa foloseasca "unii" robinete montate pe ici pe colo cu care mai spala o masina, un covor, un butoi. Faza e ca tocmai astia au gura mai mare si au semnat primii "pentru".
Ceeace vad eu acum este ca in loc de o teava de 1,5 toli din care mi se ramifica partea mea direct in ceasul meu de apa, voi avea 5 tevi, fiecare cu condensul propriu, etc etc. Este inestetic, iar izolarea si mascarea suplimentara nu mi-o plateste nimeni.
se mai pune intrebarea daca intr-adevar trebuie sa las executantul in apartament, acesta fiind spatiu privat? Celalat vecin care este "contra" a fost amenintat cu politia daca nu da voie la echipa de instalatori in casa.
Daca este cineva "doxa" in legislatia aferenta asociatiilor de locatari respectiv a spatiilor locative comune, as dori sa-si dea cu parerea ce pot sa fac ca sa evit tevile vecinilor in apartament. Ma intereseaza motivatii care se pot sustine cu legea.
se intampla ca asociatia de proprietari a votat sa mute contorizarea individuala a apei reci in afara apartamentelor, in subsolul blocului, astfel incat citirea sa se poata efectua de catre furnizor fara sa intre in apartament. Acest fapt presupune ca in loc de actuala coloana, vor trece prin apartamentele de la parter cate 4 tevi de apa rece (plus cel pentru parter).
Acest fapt genereaza cel putin 2 inconveniente pentru proprietarul apartamentului:
1. respectivele tevi vor raci apartamentul indiferent de sezon, se produce condens
2. in cazul (si poate si daca nu) se izoleaza, spatiul luat din apartament creste
si inconvenientele ar mai putea continua cu mizeria facuta la instalare al carui cost il priveste pe fiecare in parte, deranjul fiind mai mare la cei de la parter, problemele create de eventualele defectiuni ale sistemului (inundatii, fisuri), etc.
Ce se poate face impotriva unei asemenea decizii, in cazul in care din 20 de proprietari 18 au votat pentru si doar 2 , dintre cei de la parter au votat contra? Mentionez ca, conform noului sistem, tevile vecinilor ar trece prin apartament.