avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere - refuzat de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere - refuzat de banca

Am in "proprietate" un apartament luat prin credit bancar. Contractul de ipoteca, printre altele interzice inchirierea apartamentului. Totusi cum as putea face acest lucru, catre o societate comerciala, astfel incat dansii sa isi poata inregistra cheltuielile in contabilitate?
Am fost refuzat prima data la ANAF, pt ca in CF scria interdictie de inchiriere (n-am observat), iar cerand de la banca dreptul de inchiriere mi-a fost refuzat.

Idei?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:56, 11 Februarie 2009
Un contract de comodat.
Solutia poate fi, asa cum bine a mentionat colega noastra, un contract de comodat, care este o "inchiriere" cu titlu gratuit, nu este nevoie sa fie inregistrat la finante si se poate incheia la un notar sau la un avocat.Mai mult, se pot deduce cheltuielile de intretinere si regie a apartamentului.
Comodatul nu este cumva cu titlu gratuit ? Banii,...omul pe ce baza ii primeste ? pe incredere ??:P banuiesc ca pt. bani face acest lucru.
davideg a scris:

Un contract de comodat.


ideea in sine este buna. Contractul de ipoteca interzice insa si acest lucru. cert este ca daca trec doar pe la un notar sau un avocat, banca nu ar avea de unde sa afle de un asemenea contract.
Totusi, dupa cum zicea un antevorbitor, comodatul se refera la darea in folosinta a bunurilor in mod gratuit. Cum pot atunci sa iau chirie? Cheltuielile s-ar putea include intr-un contract de comodat ca si clauza separata.

Contractul de comodat nu trebuie sa ibrace forma autentica.Nu se vorbeste de nicio chirie ci de deducerea cheltuielilor cu reparatiile si intretinerea.

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat nicusorilinca nicusorilinca buna ziua, speta mea este urmatoarea: eu in calitate de proprietar vreau sa inchei un contract de comodat, prin care cedez folosinta unui bun imobil, unei ... (vezi toată discuția)
Obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri valeanumarian57 valeanumarian57 - promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere imobil ilbobass ilbobass Doresc sa stiu daca ce vreau eu sa fac este legal. Am un apartament proprietate personala si doresc sa inchei un contract de comodat cu PFA ul MEU, in care sa ... (vezi toată discuția)