avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Subinchiriere imobil
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Subinchiriere imobil

Doresc sa stiu daca ce vreau eu sa fac este legal.
Am un apartament proprietate personala si doresc sa inchei un contract de comodat cu PFA ul MEU, in care sa se specifice ca PFA-ul are dreptul sa-l inchirieze si se obliga sa-l amenajeze si sa-l intretina. Doresc apoi sa fac un contact de inchiriere, vizat de AFP, intre PFA si o terta persoana. PFA-ul sa taie factura si acea persoana sa plateasaca chiria prin banca.
Este legal ce doesc eu sa fac? Daca nu, cum pot face legal acest lucru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ilbobass , utilizator 13:38, 19 Noiembrie 2013
Comodatul se incheie cu scopul de a asigura folosinta gratuita si temporara a unui bun astfel ca transmiterea folosintei de catre comodatar nu poate fi scopul in sine al incheierii spatiului din contractul de comodat . Totusi, sunt de parere ca se poate dar numai indeplinind cumulativ doua conditii: Sa specificati in comodat ca folositi apartamentul la realizarea obiectului de activiate al PFA si PFA sa obiectul de activitate inchiriere spatii.

ar mai fi varianta sa cedez uzufructul catre PFA, dar nu stiu forma legala prin care se poate face acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat/inchiriere utilizator5555 utilizator5555 Buna seara, In calitate de persoana fizica detin o locuinta. As dori ca pentru acea locuinta sa inchei un contract de comodat intre mine ca ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - reformulare avas avas Buna ziua, Cat de tare poate sta in picioare in fata unui control,un contract de comodat prin care pun,ca SRL, la dispozitia unei alte societati un spatiu de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)