avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligarea promitentului-cumparator la plata unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri

- promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani din valoarea imobilului ce face obiectul antecontractului dar nu renunta la antecontract- care este incadrarea juridica pentru actiunea de chemare in judecata ?
- de asemenea acesta a degradat imobilul si nu l-a intretinut necesitand pentru aducerea la starea initiala cheltuieli mari - pentru obligarea propmitentului -cumparator de a repara si consolida imobilul- care este incadrarea juridica?
- tot acesta , fara consimtamantul promitentului-vanzator a dat in folosinta gratuita imobilul ununi agent economic ca punct de lucru si unei persoane fizice pentru cresterea animalelor - daca promitentul-vanzator poate cere in instanta de judecata drept chirie ( nu este prevazuta in antecontract sau in alt act) o suma de bani egala cu valoarea reparatiilor , consolidarilor celor doi sau alta despagubire- care este incadrarea juridica?


Cel mai recent răspuns: Biroul Notarial Ionascu Nicolae , Notar 00:46, 22 Februarie 2013
Aţi mai întrebat acest lucru cu o zi în urmă şi vi s-a răspuns acolo.

Nu ne-aţi precizat în baza cărui act s-a transmis folosinţa. Putea fi transmisă cu titlu oneros, printr-un contract de închiriere, sau cu titlu gratuit, printr-un contract de comodat. Din punctul meu de vedere, nu putea fi transmisă direct în antecontract, întrucât antecontractul are cu totul alt obiect şi este premergător unui contract. Or, transmiterea folosinţei, fie ea cu titlu oneros sau gratuit, reprezintă deja un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea clauzelor din antecontractul mari de vanzare-cumparare valeanumarian57 valeanumarian57 - cumparatorul- promitent refuza sa platesca prima transa de bani din valoarea imobilului ce face obiectul antecontractului dar nu renunta la antecontract- ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament pe baza antecontractului Anisoara00 Anisoara00 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou, direct de la dezvoltator, dar deocamdata am doar antecontractul. Nu am alte documente. Va rog, ma puteti lamuri ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)