avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament pe baza antecontractului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament pe baza antecontractului

Buna ziua.
Am cumparat un apartament nou, direct de la dezvoltator, dar deocamdata am doar antecontractul. Nu am alte documente.

Va rog, ma puteti lamuri daca in aceasta situatie pot da apartamentul spre inchiriere legal si sa inregistrez contractul la ANAF?

O alta intrebare...contractul de inchiriere se face obligatoriu la notar sau e valid/recunoscut de ANAF daca se face doar intre proprietar si chirias?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:53, 4 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, nu puteti inchiria doar in baza antecontractului, cu exceptia cazului in care v-a fost cedata deja in scris folosinta imobilului. Contractul de inchiriere este valabil si sub semnatura privata, nefiind necesara autentificarea notariala.
Multumesc pentru raspuns.
Puteti sa imi spuneti, va rog, prin ce document se face predarea folosintei imobilului si ce informatii obligatorii trebuie sa cuprinda ca sa fie valid pentru inchirierea locuintei?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
Anisoara00, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, predarea folosintei bunului se poate face fie prin insasi antecontract printr-o clauza specifica, fie separat printr-un contract de comodat/inchiriere intre promitentul vanzator si promitentul cunparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri valeanumarian57 valeanumarian57 - promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani ... (vezi toată discuția)
Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu chirias problematic Simmy Simmy Buna ziua, In primul rand, sa explic situatia. Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. ... (vezi toată discuția)