avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea clauzelor din antecontractul mari de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea clauzelor din antecontractul mari de vanzare-cumparare

- cumparatorul- promitent refuza sa platesca prima transa de bani din valoarea imobilului ce face obiectul antecontractului dar nu renunta la antecontract- care este incadrarea juridica pentru actiunea de chemare in judecata ?
- de asemenea acesta a degradat imobilul si nu l-a intretinut necesitand pentru aducerea la starea initiala cheltuieli mari - care este incadrarea juridica?
- cumparatorul promitent fara consimtamantul vanzatorului promitent a dat in folosinta gratuita imobilul ununi agent economic ca punct de lucru si unei persoane fizice pentru cresterea animalelor - daca vanzatorul promitent poate cere drept chirie o suma de bani celor doi sau alta despagubire- care este incadrarea juridica
Cel mai recent răspuns: Biroul Notarial Ionascu Nicolae , Notar 17:41, 21 Februarie 2013
Pentru prima problemă, puteţi să-l acţionaţi în instanţă pentru obligaţia de a face.
Pentru celelalte însă, dacă vorbim de promitentul-cumpărător, nu văd cum putea deteriora imobilul... în baza cărui act i s-a transferat proprietatea, sau măcar folosinţa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri valeanumarian57 valeanumarian57 - promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)