avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate dan781

Activitate dan781

Răspuns la discuția Art 85/1 codul rutier
Antecedente la ce se refera? Am antecedente penale dar acum 13 ani si nu sunt rutiere. La rutier am amenzi,am accidente cu victime care nici unul nu am fost gasit vinovat,radare si cam atat.NU am mai fost prins circuland cu nr. expirate
Azi am patit-o..... Am citit mai multe discutii despre art.85 al.1 dar deoarece am patit-o azi iar codul rutier se tot schimba,as dori un raspuns de la cineva care este la curent cu toate astea. Am circulat azi cu auto personal avand nr.rosii expirate. Binen'teles ca am fost oprit rapid de politie si mi-au dat dovada pt.permis 15 zile si am fost incadrat la art.85/1. Stiu ca la art. respectiv scrie ca pedeapsa este de la 1 la 3 ani inchisoare dar avand in vedere (si speranta ca este asa) ca politistul mi-a spus ca ma pot duce sa prelungesc dovada cu inca 30zile tot asa pana se solutioneaza dosarul si ca voi scapa cu o amenda si permisul suspendat pe 1-3 luni, as vrea sa va intreb ce voi pati sau daca a mai trecut cineva prin asta de curand. Sper sa nu ma duc la puscarie si sa nu raman definitiv fara permis.Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Răspuns la discuția REABILITAREA
MULTUMESC ! =D>
Răspuns la discuția REABILITAREA
DA am fost eliberat conditionat.Deci sa inteleg ca din 2006 puteam face reabilitarea,nu 4 +jumatate pedeapsa din 2004.

MULTUMESC
Răspuns la discuția hypermarket
nu sunt avocat dar am "prieteni" care se ocupa cu ,"colectionarea" din hypermarket : lafel patesc si ei .Daca platesc e ok, daca nu, cheama politia si atunci primesc o amenda si atat.Cred ca te-au pus sa dai o declaratie ca sa nu zici ca te-au dat afara fara motiv sau asa ceva.Sti ca daca dai afara pe cineva fara motiv e cam ilegal
Discuție REABILITAREA
Poate sa-mi spuna cineva cand i-mi pot face rebilitarea? Am fost condamnat la 4ani cu executare in 2000 pentru compicitate la furt calif. si m-am liberat in 2003. In ce an i-mi pot face reabilitarea si daca este nevoie neaparat de un avocat platit sau pot primii unul din oficiu (sau fara).:bow:
In primul rand va multumesc pentru ajutor.Acum o sa incerc sa va explic mai pe larg: sant tatal ,dar mama este aici langa mine.Mai exact cum stau lucrurile: Noi (eu tatal natural si mama) santem impreuna fara forme legale din anul 2000.Ea este casatorita legitim cu un cetatean Iordanian care din 20003 a parasit tara si nu s-a mai intors.In 2005 iulie 13 , a venit pe lume baiatul nostru care desi nu are cum sa fie baiatul sotului legitim deoarece acesta a parasit tara in 2003, legea asta atat de "buna" ne-a obligat sa trecem baiatul pe numele de Ahmad(numele actual al mamei dupa casatorie). Acum 4 luni am fost la un avocat si dupa ce am platit taxa de consultatie ne-a spus ca baiatul nu poate fi trecut pe numele meu deoarece a trecut termenul de prescriere adica 3 ani( baiatul are 3,8ani), si ca acum trebuie sa asteptam pana cand v-a face 18ani. Recunosc ca am fost delasatori amandoi dar totusi copilul nu are nici o vina si mi se pare normal ca legea sa tina cu el si sa faca in asa fel incat sa-i fie lui bine.Mama precum si eu sintem gata sa facem orice pentru a putea fi trecut copilul macar pe numele de fata al mamei daca chiar nu exista nici o cale sa fie trecut pe numele meu. Va rog, sa va mai rapiti putin din timpul dumneavoastra si sa ma ajutati cu un sfat.
Mii de multumiri inca o data.
:help: PLS. Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am depasit cu 7 luni termenul de prescriptie pentru actiunea de tagaduire a paternitatii (copilul are 3,7ani).Avand in vedere ca sant numai 7 luni ,ce ma puteti sfatuii ca sa nu trebuiasca sa astept pana ajunge major copilul? Baiatul trebuie sa inceapa gradinita si ma gandesc cu groaza ca v-a trebuii sa invete ca numele lui nu este la fel cu al tatalui sau . Daca exista un avocat care este sigur ca-mi poate rezolva problema il rog sa ma contacteze.
Nu am nici un certificat de garantie nimic .Pe ele scrie ISTA.Voi incerca la protectia consumatorului.Va multumesc.
Am motive sa cred ca repartituarele de caldura pe care le am in apartament nu functioneaza corect.Ma poate ajuta cineva sa i-mi spuna ce trebuie sa fac ca sa fie verificate de cineva?:( (precizez ca cel care vine sa le citeasca mi-a zis ca daca vreau sa platesc mai putin, el ma poate ajuta(l-am refuzat) ,deci se poate face ceva la ele spre "binele" consumatorului ,in consecinta si invers).::O