avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art 85/1 codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art 85/1 codul rutier

Azi am patit-o..... Am citit mai multe discutii despre art.85 al.1 dar deoarece am patit-o azi iar codul rutier se tot schimba,as dori un raspuns de la cineva care este la curent cu toate astea. Am circulat azi cu auto personal avand nr.rosii expirate. Binen'teles ca am fost oprit rapid de politie si mi-au dat dovada pt.permis 15 zile si am fost incadrat la art.85/1. Stiu ca la art. respectiv scrie ca pedeapsa este de la 1 la 3 ani inchisoare dar avand in vedere (si speranta ca este asa) ca politistul mi-a spus ca ma pot duce sa prelungesc dovada cu inca 30zile tot asa pana se solutioneaza dosarul si ca voi scapa cu o amenda si permisul suspendat pe 1-3 luni, as vrea sa va intreb ce voi pati sau daca a mai trecut cineva prin asta de curand. Sper sa nu ma duc la puscarie si sa nu raman definitiv fara permis.Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: dan781 , utilizator 18:51, 19 Decembrie 2013
Este posibil sa primiti amenda administrativa, dar sunt cazuri si de trimitere in judecata, depinde cum va aprecia procurorul in functie de gradul de pericol social al faptei săvârşite, de situatia de fapt, de antecedentele dvs, de împrejurările care atenuează sau agravează răspunderea penală.
Antecedente la ce se refera? Am antecedente penale dar acum 13 ani si nu sunt rutiere. La rutier am amenzi,am accidente cu victime care nici unul nu am fost gasit vinovat,radare si cam atat.NU am mai fost prins circuland cu nr. expirate
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
dan781, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ZP81x ZP81x Buna seara, in perioda 2017 -2019 , am fost prins la volan de trei ori cu o alcolemie de peste 40% in aerul expirat , de doua ori am refuzat prelevarea de ... (vezi toată discuția)
Calculatie perioada --pt pc suspendat. ajutor!! doru.mo doru.mo In sept 2008 am fost oprit in Bucuresti de Pol Rutiera pt depasire coloana la semafor.Am fost lasat sa plec aducandumi-se la cunostinta verbal ca se poate ... (vezi toată discuția)
Prins cu permisul pentru numere rosii expirate claudiuionel claudiuionel Buna ziua, sunt sofer de aproape 3 ani si nu am avut nici un antecedent penal pana la data de 15 martie cand am fost prins in orasul bacau ca masina personala ... (vezi toată discuția)