avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate tootsy88

Activitate tootsy88

Răspuns la discuția Cesionare ipoteca !!!
Multumesc !!!
Bun. Eu am pe cineva care vrea sa preia ipoteca. Vanzatorul nu m-a dat in judecata, nici nu stiu exact sigur daca-s zvonuri sau e o realitate. Eu ce sa fac, stau si astept cu lunile sa vad, primesc sau nu primesc vreo citatie ?

Sau incep asa zisa procedura de cedare a ipotecii iar daca e vreo actiune pe rol sau ceva de genul aceasta apare pe undeva in vreun extras iar notarul nu ne va lasa sa incheiem actele desigur.

Eu doresc sa evit orice complicatii. Ma gandesc totusi ca pot ceda aceasta ipoteca unei persoane atata timp cat eu nu am cunostinta c-as fi dat in judecata de catre vanzator.

Dumneavoastra ce ma sfatuiti ?
Cred ca m-ati lamurit dar mai am o singura intrebare:

Sa zicem ca imi preia cineva creditul ipotecar + locuinta iar fostul proprietar nu ma da in acest timp in judecata, ci sa zicem, la doua saptamani dupa ce eu cedez altcuiva.

Mai are vreo relevanta actiunea? Sau va trebui sa se ia de "noul proprietar".

Multumesc !
Buna ziua. Da este cum ati spus dumneavoastra: se schimba debitorul si se face un contract de vanzare-cumparare pe imobil.

Fostul proprietar nu stiu exact de ce vrea sa ma actioneze in instanta dar va pot spune povestea: Cand am cumparat apartamentul l-am lasat sa stea acolo pe el, intai a fost o clauza de intretinere si abitatie iar dupa 1 an aceasta s-a ridicat, adica am devenit proprietar 100%. Insa am lasat proprietarul sa stea acolo in continuare din cauza ca imi este ruda si eu oricum am unde sta. Pe urma am facut un credit ipotecar pe apartament iar dupa 6 luni am decis sa vand apartamentul ( sa cer un avans de la un posibil cumparator, cu avansul sa achit ipoteca, banca s-o ridice, iar apartamentul sa se poata vinde ). Fostul proprietar a fost de acord intai sa se mute, apoi s-a razgandit. Astfel i-am facut o notificare de evacuare fara intentia reala de a-l da in judecata intrucat am mizat pe faptul ca isi va baga mintile in cap si va pleca. Insa el nu a plecat si din cate am inteles vrea sa atace actul in instanta.

1. Ce ma sfatuiti sa fac ?
2. Daca el castiga in instanta care sunt urmarile concrete, se desfiinteaza ipoteca si ce se intampla, banca ma pune sa le dau inapoi banii sau sa girez cu alta proprietate, sau ?
3. Daca eu ma duc sa spun bancii ce vrea sa faca fostul proprietar, nu imi vor da vreo amenda, sau ceva de genul ? Cum sa fac sa rezolv situatia asta, aproape am gasit pe cineva care vrea sa preia aceasta ipoteca...

Multumesc !
Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez aceasta ipoteca altei persoane.

Intrebarea mea este: am aflat, ca fostul proprietar al apartamentului ipotecat, ar vrea sa-mi deschida proces pentru anularea contractului de vanzare cumparare, a imobilului pe care am facut ipoteca.

Daca face acest lucru, in aceste conditii, voi mai putea cesiona ipoteca ?

Rog un raspuns urgent !!!

Multumesc
Răspuns la discuția plangere penala
Eu am o plangere penala impotriva a doua persoane de 3 luni la Politie si nici pana azi nu am primit vreo citatie pentru audiere. Si iata, cu 10 zile in urma imi face cineva o plangere penala, si-mi vine cu citatia in mana la usa, fix anchetatorul. Mie mi se pare un pic dubios. Mai ales ca persoana care a facut aceasta plangere a fost si-a stat de vorba si cu seful politiei. Da, am idee in legatura cu ce poate fi plangerea impotriva mea dar totusi...
Discuție plangere penala
Am fost citata ca invinuita intr-o plangere penala iar intrebarea mea este urmatoarea:

De ce citatia mi-a adus-o la usa, fix persoana care ancheteaza cazul ? Mi-a adus-o personal la usa. Asta ce inseamna ? "treaba serioasa", sau cum ?

Pentru ca de obicei le aduce curierul sau ma rog, altcineva, dar nu cel care ancheteaza cazul in persoana.

Astept niste pareri. Multumesc !
Răspuns la discuția citatie fara explicatii
Multumesc. Atunci cred ca ar fi bine sa iau legatura cu avocatul meu si sa merg insostita.
Răspuns la discuția citatie fara explicatii
Buna ziua. E foarte curios... Eu pe a mea am depus-o din decembrie si nu a venit nimic, iar persoana respectiva a depus-o de o saptamana sau doua si deja am fost citat ? Nu prea inteleg...

Multumesc !
Buna ziua ! Am depus o plangere penala in decembrie si de atunci tot astept citatie.
In urma insa cu aproximativ 3 saptamani am intrat cu cineva in litigiu care mi-a zis ca ma va da in judecata. Acum o saptamana m-a anuntat telefonic ca m-a dat.

Ieri a venit cineva de la politie care mi-a inmanat o citatie. Eu din pacate nu l-am intrebat ce obiect are si ce sunt, reclamanta sau invinuita, pentru ca in minte mi-a venit plangerea mea penala initiala si-am zis clar ca este a mea.

Acum insa imi dau seama ca poate fi plangerea celui care m-a dat in judecata ! Deci nici macar nu stiu pentru ce sunt chemata.

Pe spatele citatiei scrie ca in caz de neprezentare voi fi sanctionata cu amenda conform Lg. 61/1991

Din logica mea, daca sunt reclamant nu ma pot amenda pentru neprezentare, ci doar daca sunt invinuit. Dar ceea ce este logic nu este mereu si legic, asa ca va solicit respectuos, daca puteti sa ma lamuriti ca ce sunt chemata acolo.

De asemenea pe fata citatiei scrie:

MINISTERUL ADMINSTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL CUTARE
Politia cutare
Nr **** din 05.02 2009

Asta ar fi numarul dosarului ? Pentru ca eu plangerea mea am depus-o in decembrie 07 2008 deci cred ca nu este a mea..

Ma rog, va las pe dumneavoastra sa ma lamuriti..

Si da, am incercat sa sun sa intreb dar e weekend si nu e nimeni la birouri la Politie.

Multumesc !