avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate GeeKane

Activitate GeeKane

Răspuns la discuția Pierdere act concesiune
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu este complicat .. sunt doar doi pasi de facut: declararea pierderii si solicitarea emiterii unui duplicat.
Restul este rea-vointa din partea parohului... nu este necesara declararea pierderii in Monitorul Oficial, ci intr-un ziar

Răspuns la discuția Pierdere act concesiune
Revin cu aceeasi intrebare. Nu credeam ca e atat de complicat incat nimeni nu imi poate raspunde. Parohul este cel mai probabil rauvoitor, cum pot declara actul pierdut si in caz ca parohul nu va fi multumit nici dupa acest pas, care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii iau pentru a intra in posesia dreptului meu?

Va multumesc
Răspuns la discuția Pierdere act concesiune
Va multumesc,

Trebuie declarat in Monitorul Oficial sau se poate si mai simplu, la ziar/pe net?

Cornel Vasile a scris:

Il declarati pierdut si solicitati emiterea unui duplicat.

Buna ziua,

Am mostenit de la mama mea un loc de veci la un cimitir. La notariat am putut scrie pe certificatul de mostenitor datele actului de concesiune din alte acte mai vechi ale mamei(datele sunt corecte pentru ca parohul a verificat si exista acest act creat).

Problema este ca nu gasesc acest act, iar parohul cimitirului refuza sa faca un act nou pana nu i-l aduc pe cel vechi. Nu vad cum sunt eu obligat sa ii aduc un act cu care nu am avut nici o legatura, iar din aceasta cauza el imi refuza un drept care mi se cuvine prin succesiune, respectiv crearea noului act cu numele meu.

Ce as putea sa fac in acest caz?
Buna ziua,

In urma mamei mele decedate au ramas, printre altele, si:

1. 50% din capitalul social al unei firme.
2. Un cont al mamei pe persoana juridica(aceeasi firma de mai sus) unde ea primea salariul, pe firma.

1.Am citit in alta parte ca daca in actul constitutiv al firmei nu se prevede o clauza speciala ca activitatea continua cu mostenitorii, ei nu devin asociati. Este adevarat? Care sunt drepturile/obligatiile mele in acest sens?

2.Banii din acest cont cui ii revin, avand in vedere ca eu sunt unic mostenitor al mamei mele, dar in acelasi timp nu sunt implicat in vreun fel in firma? (si daca ceea ce am scris la punctul 1 este adevarat, nici nu am obligatia sa fiu)
@Anda Năstase
Va multumesc si doamnei raluk de asemenea. Se pare ca ce propune tatal meu nu se poate si trebuie sa ma orientez in alt fel cumva.

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un mesaj nou. Mulțumesc-
Dar separat de dezbatere?

Impartim mostenirea si mai apoi facem a doua(eventuala) procedura, una dupa alta legate.

Nu exista optiunea "ulterior". Nu va ganditi la el ca la un tata, mai mult ca la un om cu care faci afaceri si ai o singura sansa cu el la notar sa iti faci dreptate, in caz contrar el a castigat. Chiar nu se poate in nici un fel? E propunerea lui.
Celalalt fiu va primi probabil tot ce are tata de la stramosii lui si din munca lui. In nici un caz nu vreau/pot sa il inlatur de la mostenire.

Vreau doar sa imi protejez elementele din istoria mea si a stramosilor mei din partea mamei, pe care tata incearca sa la redistribuie in mod incorect(eu cu mama am avut incredere in el si nu am crezut ca e nevoie de testament pentru ceva ce se "stia" dintotdeauna.. banuiesc ca omul cat traieste invata).

Sper ca aici pot primi acelasi raspuns despre ce se poate si nu se poate ca si la notar.
Va multumesc dar nu ati inteles intrebarea. Stiu ca nu imi revine 100%, intrebarea e daca se poate face in asa fel, cu o clauza scrisa de notar, incat sa imi ramana 100% din elementele luate de la mama, cu acordul si semnatura tatalui meu la notar, fara dreptul de a "se razgandi" mai tarziu.

El nu vrea cu contract de nici o culoare, de acolo si problema.