avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere act concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere act concesiune

Buna ziua,

Am mostenit de la mama mea un loc de veci la un cimitir. La notariat am putut scrie pe certificatul de mostenitor datele actului de concesiune din alte acte mai vechi ale mamei(datele sunt corecte pentru ca parohul a verificat si exista acest act creat).

Problema este ca nu gasesc acest act, iar parohul cimitirului refuza sa faca un act nou pana nu i-l aduc pe cel vechi. Nu vad cum sunt eu obligat sa ii aduc un act cu care nu am avut nici o legatura, iar din aceasta cauza el imi refuza un drept care mi se cuvine prin succesiune, respectiv crearea noului act cu numele meu.

Ce as putea sa fac in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
GeeKane, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeeKane , utilizator 18:38, 4 Decembrie 2018
Il declarati pierdut si solicitati emiterea unui duplicat.
Va multumesc,

Trebuie declarat in Monitorul Oficial sau se poate si mai simplu, la ziar/pe net?

Cornel Vasile a scris:

Il declarati pierdut si solicitati emiterea unui duplicat.

Revin cu aceeasi intrebare. Nu credeam ca e atat de complicat incat nimeni nu imi poate raspunde. Parohul este cel mai probabil rauvoitor, cum pot declara actul pierdut si in caz ca parohul nu va fi multumit nici dupa acest pas, care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii iau pentru a intra in posesia dreptului meu?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este complicat .. sunt doar doi pasi de facut: declararea pierderii si solicitarea emiterii unui duplicat.
Restul este rea-vointa din partea parohului... nu este necesara declararea pierderii in Monitorul Oficial, ci intr-un ziar
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu este complicat .. sunt doar doi pasi de facut: declararea pierderii si solicitarea emiterii unui duplicat.
Restul este rea-vointa din partea parohului... nu este necesara declararea pierderii in Monitorul Oficial, ci intr-un ziar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Reconcesionare loc veci - pierdut act concesiune monicaraluca monicaraluca Am pierdut actul de concesiune a locului de veci, concesiunea acestuia a expirat (25 ani) si am vrut sa o reconcesionez, am facut anunt in ziar referitor la ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)