avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma si Cont persoana juridica la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma si Cont persoana juridica la succesiune

Buna ziua,

In urma mamei mele decedate au ramas, printre altele, si:

1. 50% din capitalul social al unei firme.
2. Un cont al mamei pe persoana juridica(aceeasi firma de mai sus) unde ea primea salariul, pe firma.

1.Am citit in alta parte ca daca in actul constitutiv al firmei nu se prevede o clauza speciala ca activitatea continua cu mostenitorii, ei nu devin asociati. Este adevarat? Care sunt drepturile/obligatiile mele in acest sens?

2.Banii din acest cont cui ii revin, avand in vedere ca eu sunt unic mostenitor al mamei mele, dar in acelasi timp nu sunt implicat in vreun fel in firma? (si daca ceea ce am scris la punctul 1 este adevarat, nici nu am obligatia sa fiu)
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
GeeKane, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Inchiriere bunuri societate simion otilia simion otilia Am o societate SRL -sunt asociat 50% cu sotul care a decedat -nu sunt urmasi -sotul are parinti- nu are frati -societatea are mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat sebmis sebmis cum se inchide un srl al carui asociat unic a decedat? (vezi toată discuția)