avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate hriscu

Activitate hriscu

Buna ziua. Am si eu nevoie de un raspuns de la o persoana avizata. Suntem o familie alcatuita din 2 persoane: mama (pensionara cu un venit de 766 lei/luna) si fiu (student cu o pensie de intretinere de 175 lei/luna) cu un venit net de 470,5 lei/luna pe membru de familie. Legea 175/16.07.2010 se refera la scutirea penalitatilor, daca se platesc sumele restante (la familiile unde membrii au un venit de sub 1000 lei). Sumele restante care le aveam catre asociatia de proprietari au fost achitate de acum un an, dar am ramas cu penalizarile de 2500 lei. Legea aceasta taie penalizarile chiar daca la sume restante e trecut 0 lei?
Va multumesc anticipat!
Am 23 de ani, sunt student si primesc pensie alimentara de la tata... El a invocat la Judecatorie ca are un credit la banca, ca plateste vreo 300 ron pe medicamente, ...S-ar putea ca din cauza asta sa-mi scada procentul de 25% din pensia lui?
Am 23 de ani si sunt student in Iasi. Parintii mei sunt despartiti iar eu trebuie sa primesc pensie de intretinere major de la tatal meu. In vara anului 2007 am '' inghetat '' anul universitar si am plecat la munca in Italia deoarece eram amenintati cu evacuarea din apartament de catre asociatia de locatari. Am stat acolo tot anul universitar 2007-2008. Mama l-a anuntat pe tatal meu ca eu am intrerupt studiile, iar tata s-a dus la facultate si a luat o adeverinta prin care se arata ca nu frecventez cursurile. M-a dat in judecata ptr sistarea pensiei alimentare, lucru care s-a intamplat in luna iunie a anului 2008. Acum el imi cere inapoi banii pe care i-am primit. L-am dat in judecata din nou ca sa reinceapa plata deoarece eu m-am reapucat de facultate. Am avut castig de cauza dar el a facut recurs. In acea cerere el cere sa mi se anuleze plata deoarece el are ''o pensie ceva mai mica de 700 lei'' (lucru neadevarat deoarece eu m-am interesat la Casa de Pensii si pensia e de 850 lei), ca cumpara medicamente de 200 de lei pe luna, ca sotia lui e bolnava, ca a luat credit sa imi plateasca 2000 lei pensie alimentara cat eu am fost plecat la munca (alta minciuna: eu am primit doar 1200 lei) si el ramane pe luna cu vreo 300 lei. Eu sunt la facultate, platesc 2000 lei taxa si nu am cum sa ma intretin cu 700 lei pensia lui mama mai ales acum iarna cand doar intretinerea ajunge la 400-500 lei...Va multumesc din suflet si sper sa ma ajutati ca pe 6 martie am procesul.