avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters78644

Activitate ContSters78644

Răspuns la discuția cale de acces
nu are nici o hotarire.nu e casa retrocedata.casele au ramas proprietate privata pe vremea lui ceausescu.mostenitorii care au vindut initial au vindut casa impartita in doua dar ci terenul in indiviziune si cota parte.nu au vrut sa imparta terenul pt ca aveau toti in spatele curtii magazie ,pivnita si wc in curte.asta era in 1972 cind a cumparat vecinul meu.eu am cumparat in 2002 cu schita cadastru impartit terenul si desenata o cale de acces in indiviziune.cei care mi-au vindut mie au cumparat si ei cu vreo 5 ani in urma tot asa cu schita cadastrala.asta a fost prima schita in care apare dezmembrarea terenului.am intrebat la cadastru si au zis ca dezmembrarea se facea dupa cum spuneau proprietarii,adica ei au povestit fiecare cum foloseau terenul si au impartit curtea lasind calea de acces spre folosul tuturor.cei din spate intrau pe poarta pe o alee de 90 cm si in continuare pe aceeasi alee cei din fata mergeau in spatele curtii la magazia lor.intre timp pivnita nu mai exista,iar wc-ul il foloseste numai cel din spate care oricum are alta locatie de atunci.eu venind de la bloc am mers pe principiul ca 2 vecini se impaca mai bine decit 15 pe o scara si imi convine sa fie curtea mai mare decit sa vad garduri.intre timp lucrurile s-au schimbat fiindu-mi imposibil sa mai convietuiesc cu vecinul din spate.el de fapt ocupind toata curtea si eu nimic.in fine acum l-am dat in judecata pt impartirea curtii el avind alte 2 laturi ale propr vecine cu statul adica iesiri la cale publica dar nu direct in strada principala ci bineinteles la o distanta de 20 m cit lungimea curtii.bineinteles ca actele lui de propr sint din 1972 neschimbate adica cu curtea in indiviziune si ale mele mai noi cu alee de acces de 90cm in indiviziune,restul fiind in propr exclusiva.el nu are intabulat nimic decit plateste impozit la fisc.la cadastru numai eu figurez cu schita.in proces a cerut anularea actiunii mele de granituire motivind ca terenul este in indiviziune.a cerut recunoasterea caii de acces din schita mea si impunerea indiviziunii intregului teren cum a fost din 1950 si anularea actelor mele ca fiind false.se contrazice in cereri..eu am cerut atunci iesirea din indiviziune a caii de acces raportindu-ma la actele mele de proprietate aratind dezmembrarea terenului.judecatoarea s-a pronuntat anulind inadmisibilitatea lui si cite a mai cerut si acceptarea granituirii si iesirii din indiviziune.asa am inteles de laavocata.ei cerusera si uzucapiune pe calea de acces care o folosesc de 30 ani.care de fapt o foloseau si altii.ce inseamna cale publica?trebuie neaparat strada?sau si alei,alte terenuri?
Răspuns la discuția cale de acces
avokitten a scris:

sunteti obligata sa-i lasati o cale de acces doar atunci cand vecinul nu mai are o alta cale.
mai are 2 laturi de iesire.una e gardul din spate paralel cu poarta din fata care da intr-un loc gol si apoi in aleea blocului din spate,alee folosita de toata lumea cu piciorul pt a iesi la strada unde merg masinile.mai are una pe latura laterala din spatele casei unde cindva era o poarta pe care a blocat-o tot in terenul statului unde este acum spatiu verde neingradit care sa continua cu parcarea blocului imprivizata de altfel pt ca nu este asfaltata si unde este si iesirea cu aleea blocului tot la strada unde am eu poarta .practic ar fi aceeasi distanta la strada ,numai ca nu trece prin curte ci trece pe linga casa.ce inseamna cala publica?orice bucata de pamint sau numai strada circulata de masini?pina la urma isi poate amenaja sa intre cu masina din strada prin spatele casei doar ca le strica parcarea celor de la bloc.dar vecinul nu are masina si nici carnet avind vreo 65 ani si locuieste singur.eu am masina dar nu ma duc cu ea pina in fata usii si o las in strada.asta poate face si el ca toata lumea de la bloc.nu poate intra cu masina in curte nici daca ar avea sau daca ar vrea pt ca nu este loc de masina.ce inseamna cale publica pt ca nu am inteles din codul civil?
Discuție cale de acces
sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la gard pina in peretele casei.de unde sa-i mai las si lui?acum el trece pe sub geamul si usa mea si nu pot sa ma folosesc de curtea mea absolut deloc pt ca spune ca e si a lui.zice ca are dreptul sa treaca si cu masina desi nu se poate practic ci s-ar deduce doar din latimea curtii de 3 m teoretic.el are deschidere la aceeasi strada principala prin lateral, numai ca da mai intai in parcarea blocului vecin care nu este oficiala decit teren stat.alta iesire e pe latura din spate pe toata lungimea ei la un teren gol si aleea de la bloc pe unde ies toti cei de la bloc la aceeasi strada principala.este posibil sa ies din indiviziune cu calea de acces care este prevazuta doar in schita mea cadastrala si nu este prinsa ca servitute in acte ?daca nu ce latime ar trebui sa aibe o cale de acces dscs terenul are o latime de 3m?pe ar trebui sa fie ca sa nu ma deranjeze prin fata geamului si usii mele?
tocmai asta e propblema.in actul meu de v-c nu scrie ca terenul este in indiviziune.scrie ca vinde teren grevat de sarcini si servituti bla...bla.dupa aceea notarul ia in considerare schita cadastrala si si adauga la contract conform schitei calea de acces in indiviziune iar restul terenului de xm2 proprietate exclusiva unde enumera la n,v,s,est toti propr vecini inclusiv pe vecinul meu cu terenul lui ca si cum ar fi delimitate si curtea lui este vecina cu a mea.in cazul asta trebuia gard intre cele 2 propr cu ideea de a lasa libera calea de acces de 90 cm.conform actului meu de propr cit si aceluia anterior mie prin care a cumparat vinzatorul meu avocata cere granituire pt terenul situat in posesie exclusiva.alta idee este ca in schita se arata ca si terenul din fata casei mele care face parte din calea de acces este tot al meu reesind ca si cum calea de acces ar fi comuna dar ca un fel de servitute comuna (adica fiecare trece pe terenul proprietatea celuilalt .adica in schita celui care vinde vinzatorului meu este numerotata ca fiind parcela exclusiv a mea si exact asa scrie chiar daca e desenata o cale de acces.in schita care cumpar eu nu mai scrie calea de acces ca facind parte din parcela mea exclusiv ,ci scrie ca este cala de acces in indiviziune cu vecinul si la el si la mine.intrebarea mea era cum ies din indiviziune?pe tot terenul din curte.sau numai pe calea de acces?pt ca rezultatul sa fie despartirea celor 2 terenuri din curti constructii si neconstruit avind in vedere ca terenul vecinului nu are caracter de teren infundat si prin calea de acces ramin fara sa ma bucur de propr mea in totalitate fiindu-mi interzisa orice activitate in curtea mea sau de folosinta a terenului de catre vecin abuzind de faptul ca tot terenul este comun si trebuie sa fie el de acord.
am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in spate,dar cu 2 laturi ale propr .vecin cu statul(alei blocuri si teren liber-iarba)vecinul iese pe poarta de la strada prin fata mea si eu ma duc in spatele curtii la o magazie a mea prin fata usii lui.intucit nu ne intelegem vreau sa ies din indiviziune.aici e o problema-i actele mele nu scrie teren in indiviziune ci numai pe schita cadastrala s-a facut o dezmembrare cu 2 vinzari inaintea mea unde este cale de acces in indiviziune cu vecinul lata de 90 cm de la poarta pina in spate la magazii,in rest teren delimitat propr exclusive la fiecare in parte.in actele vecinului vechi de 30 ani scrie ca intreg terenul este in indiviziune.avocatul luiface intimpinare si invoca uzucapiunea caii de acces(folosinta de 30 ani impreuna cu vecinul)si recunoasterea acestei cai de acces de catre instanta.apoi cere exceptie si invoca inadmisibilitatea precum ca terenul este in totalitate in indiviziune si nu poate fi granituit depunind diverse acte de vinzare pina in anul 1973 cind vecinii au cumparat invocind ca actele mele sint false.avocata mea face intimpinare si cere iesire din indiviziune a caii de acces,unicul teren aflat in indiviziune .ce se va intimpla avind in vedere capetele de actiune elaborate de av mea pt ca eu i-am spus ca asa se va intimpla.interesul meu este sa ies din indiviziune.sa-mi granituiesc propr.iar vecinul sa iese prin spate unde poate sa-si faca iesire pe 2 laturi.si eu pot sa ajung la magazia mea pe o latura laterala cu conditia sa sparg pt usa in partea opusa sau pot renunta la magazie dar nu si la teren.daca vecinul cistiga ca intreg terenul este in indiviziune si nu mai corespund granituirea si iesirea pe calea de acces,instanta poate inchide procesul pt ca nu am cerut iesirea pt intreg terenul de la inceput?fiind in necunostinta de cauza a situatiei terenului si raportindu-ma la actele mele de propr?cum sa fac sa impart acesta curta si sa scap de traiul in comun cu vecinul?voi mai da explicatii daca e cazul.astept va rog ajutor .multumesc
multumesc tuturor pt raspunsuri.
care este autoritatea transmitatoare unde sa depun cerere?
ultima hotarire judecatoreasca a fost acum vreo 8 ani in urma care nu s-a dat curs pt ca imediat a plecat.atunci era de 15 lei pe luna.
sint divortata copil de 16 ani.de 6 ani tatal fetitei a plecat definitiv in spania si nu a mai platit pensie alimentara.este rezident cu scte in regula si serici cu carte de munca de vreo 3 ani.cum pot obtine sa fie obligat la pensie lunar si obligatorie.a mai trimis cite 50-100euro odata pe an cind a vrut el dar asta as considera-o ca un cadou pt copil si asta numai in ultimii 3 ani.unde sa-l dau in judecata avind in vedere ca nu stiu unde lucreaza.am copie dupa actul lui de identitate din spania si stiu localitatea de domiciliu
buna ziua.va rog sa ma alutati cu niste raspunsuri.situatie f complicata
teren curti-constr intravilan de 320 m2 forma dreptunghiulara cu latura de 12 m la strada.in stinga latura spre alta propr privata.in dreapta teren liber(parcare si spatiu verde neamenajat)propr de stat,in spate teren liber propr de stat acces la aleile dintre blocuri.cum intri pe poarta de la strada in dreapta cladire dreptunghilara lunga de 15 mde-a lungul propr.in dreapta terenul din fata casei cu latura de 3 m pina in spate unde este restul terenului aproximativ patrat.casa 2 proprietari cu proprietate delimitata si separata cu perete comun.eu am 1/3 din cladire partea de la strada si vecinul 2/3 din cladira partea din spate.terenul din actele vecinului din 1972.propr neintabulata la cadastru scrie teren in indiviziune in cota de 2/3 cu drptul de a folosi magazia din continuarea casei in spate si wc-ul din spatele curtii impreuna cu celalalt proprietar.magazia impartita si cu perete comun.intre magazii si casa vecinului loc liber de 1m.adica constructii separate.in rest nu mai spacifica nimic nici o cale de acces spre poarta de la strada ci numai teren in indiviziune.eu cumpar in 2002 si la mine in schita cadastrala apare dezmembrare astfel-teren proprietate exclusiva in fata casei mele ,si cea de sub constructii si pe o alee care trece de la poarta prin fata intregii case de 90 cm pina la magazii propr in indiviziune cu vecinul din curte 1/3 eu si 2/3 el.asadar in fata casei mele ramin 2m latime teren proprietatea mea care oricum este tulburata de vecinul meu pt ca ia apa de la cismeaua mea refuzind sa-si traga utilitati proprii la casa lui.avind in vedere terenul din partea din fata cu constructie cu tot si cel de sub magazie nu detin suprafata din acte de 106 m ci in jur de 75m2.unde este restul de teren?probabil se continua in fata casei vecinului.vecinul ma impovareaza de aceasta cale comuna neputind sa ma ucur de proprietatea de teren nici cea exclusiva din fata casei mele si nici de vreo palma de teren din fata lui sau din spate folosind-o numai pt el.eu ma folosesc de aceasta cale comuna doar sa ajung cu piciorul in spate la magazie f rar.avind in vedere ca vecinul are in spate 2laturi de teren cu deschidere la cale publica as putea iesi din indiviziune?cum s-ar imparti terenul meu daca fac gard intre mine si vecin la limita separarii casei intre noi,stiind ca nu imi ies cei 106 m2 cu cei 7m2 pe care am magazia.daca as renunta si el la magazie sau la accesul la magazie cum s-ar putea imparti?vecinul meu nu este de acord cu iesirea din indiviziune pt ca nu vrea sa iese prin spate.lui ii convine prin fata mea pt ca asa se foloseste de tot terenul din curte eu doar cu trecerea cu piciorul pt magazie si pt intrarea in casa mea pe unde trece si el.convietuirea intre noi este imposibila intrucit ma hartuieste,agreseaza pe mine si coplul meu pt orice cel putin la 2 zile fiind permanent in stare de ebrietate.daca ies din casa striga dupa mine agresindu-ma verbal dar nu de putine ori si fizic.in afara de tulburare de posesie si de abuz in folosinta terenului a avut si amenda penala pt violarea domiciliului meu,pt distrugerea usii mele cu toporul cit si multiple amenzi pt tulburarea linistii si agresiuni etc.un vecin cu tulburari psihice care face ce vrea el pe motiv ca e nebun?nu mai putem fi in siguranta nici noi dar nici casa noastra cu el in aceeasi curte.cum sa ne aparam si sa iesim din indiviziune cu acea cale de acces si sa granituim fara sa pierdem din suprafata terenului pt ca este f mica.si o intrebare.ies din indivizine numai cu calea de acces conform actelor mele sau cu intreaga curte conform actelor lui?