avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate mitrea luminita

Activitate mitrea luminita

am absolvit specializarea drept in cadrul Facultatii de Drept si Administratie Publica Bucuresti. pt cei ce au sustinut examenul de licenta in luna februarie 2010, la aceasta specializare toate diplomele au fost eliberate pe cale judecatoreasca. Cel putin asa mi s-a spus de la secretariatul universitatii....fara nicio alta explicatie. Din motive personale, pana acum nu am putut parcurge aceste formalitati...si tocmai de aceea am solicitat sfatul dumneavoastra. Multumesc
multumesc frumos pentru raspunsuri
Va rog daca se poate sa ma sfatuiti care sunt etapele de obtinere a unei diplome de licenta (in instanta). Am sustinut si promovat examenul de licenta, promotia februarie 2010, in cadrul Facultatii Drept si Administratie Publica - Universitatea Spiru Haret Bucuresti. Dar nu mi s-a eliberat diploma de licenta...Din motive financiare..pana acum nu am actionat pe cale judecatoreasca si nici nu m-am documentat cu privire la pasii ce trebuiesc urmati...si la costul unei astfel de actiuni. Daca ma poate ajuta cineva, va multumesc anticipat
nu poate transfera fratelui meu toata cota ei de 62%? eu intrebam de delimitarea in teren a acestor cote? se poate face fara a fi eu prezenta? am inteles ca se pot incheia diverse forme de transfer a proprietatii catre fratele meu
buna seara,
ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamuri cum se poate delimita cotele parti ale unei mosteniri. mai clar..in urma decesului tatalui, mama mea a dobandit 62% din masa succesorala si eu 38%. de 2 luni mama a edificat un gard fara a exista un act de iesire din indiviziune sau delimitare in vreun sens...acum ea vrea sa lase partea ei fratelui meu mai mare...dar cred ca s-a lovit de aceasta ...problema neexistand o delimitare oficiala a cotelor ce ne revine fiecaruia. Intrebarea mea este...se poate stabili aceasta delimitare fara ca eu sa fiu luata in calcul sau sa semnez ceva? va multumesc din suflet pentru sprijin...sper sa gasitit putin timp sa-mi raspundeti avand in vedere activitatea desfasurata.
Răspuns la discuția partaj voluntar
in declaratiile de impunere in baza careia atat eu cat si mama mea suntem impozitate este si o schita plan intocmita de un proiectant autorizat, schite din care reies constructiile si suprafetele ce ne revin fiecaruia....Credeti ca acea schita este suficienta? fac precizarea ca prin efectuarea acestui gard mi s-a restrictionat accesul la contorul de gaze ce se afla amplasat pe peretele uneia dintre camerele mamei mele. La data cand strada noastra a fost racordata la instatia de gaze eu nu aveam unde monta contorul de gaze, chiar daca este separat de cel al mamei. Acum, daca eu voi avea o defectiune la instalatia de gaze, sau daca va trebui sa se faca vreo revizie nu o pot face decat prin curtea mamei mele.

Răspuns la discuția partaj voluntar
daca edificarea gardului de impartire a curtii este ilegala...ce posibilitate am eu sa contest aceasta actiune? instanta nde judecata? sau pot parcurge anumiti pasi cum ar fi sesizarea organelor de control local ( directia de urbanism din cadrul primarie, sectia de politie la care suntem arondati)?
Răspuns la discuția partaj voluntar
am inteles ca certificatul fiscal nu tine loc de act de proprietate, doar am vrut sa precizez ca inscrierea in evidentele fiscale s-a facut pe baza unor declaratii tip de impunere, care pe verso aveau un proiect cu constructia si terenul aferent fiecareia, proiect facut de o persoana autorizata. Astea le-am depus in nume propriu...atat eu cat mama mea, dupa ce am fost instiintate ca in 1999 aparuse un act legislativ care permitea inscrierea in evidentele fiscale a constructiilor edificate fara autorizatii de construire. pana la depunerea acelor declaratii, in evidentele fiscale figura tatal meu. Eu eram nedumerita de respectarea de catre mama mea a celor declarate atunci prin edificarea acestui gard dupa o delimitare...aleatorie. Poate ca nu ma exprim eu asa cum ar trebui, de aceea imi cer scuze pentru modul neprofesionalist de exprimare si va multumesc pentru interesul aratat de acest subiect.
Răspuns la discuția partaj voluntar
va multumesc din suflet pentru raspuns. daca in evidentele fiscale sunt inregistrate suprafetele (constructii si teren aferent acestora) ce ne revin atat mie cat si mamei mele, cat si planurile acestora realizate de proiectant autorizat, si daca impozitul aferent acestor suprafete se achita din 2003 separat atat pe numele meu cat si al mamei mele, intrebarea mea este..mama mea poate instraina cota parte ce-i revine catre fratele meu...fara acordul meu? pt ca daca la perfectarea unui contract de vanzare cumparare se cere certificat fiscal..acesta va fi eliberat separat pentru cota parte ce-i revine mamei...separat pt cota parte ce-mi revine mie.
Discuție partaj voluntar
Buna seara
ma adresez dumneavoastra cu ruganmintea de a-mi da o indicatie intr-o problema cu un gen de partaj voluntar nelegalizat la notariat. Am sa va explic pe scurt cazul meu; In urma deceului tatalui in anul 1985 mama mea are 62% din proprietate si eu 38%. In anul 1999 in baza unei declaratii de impunere insotite de proiectul unui proiectant autorizat am declarat la directia fiscala a primariei din localitate printr-un partaj voluntar cu mama mea cotele parti ce ne revin fiecaruia..cu constructii si terenul curte aferent. De atunci fiecare isi plateste impozitul separat la roluri separate. Acum fratele meu a convins-o pe mama mea sa faca un gard despartitor intre partea ce-mi revine mie si cea a mamei, dar nerespectand departajarea stabilita de noi in anul 1999. Ce posibilitati am eu sa revendic suprafata de teren pentru care eu platesc impozit, dar de care mama mea s-a folosit non stop?