avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare cote parti in urma succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare cote parti in urma succesiunii

buna seara,
ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamuri cum se poate delimita cotele parti ale unei mosteniri. mai clar..in urma decesului tatalui, mama mea a dobandit 62% din masa succesorala si eu 38%. de 2 luni mama a edificat un gard fara a exista un act de iesire din indiviziune sau delimitare in vreun sens...acum ea vrea sa lase partea ei fratelui meu mai mare...dar cred ca s-a lovit de aceasta ...problema neexistand o delimitare oficiala a cotelor ce ne revine fiecaruia. Intrebarea mea este...se poate stabili aceasta delimitare fara ca eu sa fiu luata in calcul sau sa semnez ceva? va multumesc din suflet pentru sprijin...sper sa gasitit putin timp sa-mi raspundeti avand in vedere activitatea desfasurata.
Cel mai recent răspuns: mitrea luminita , utilizator 21:39, 28 Noiembrie 2013
Mama dvs. poate să îi transmită fratelui dvs. o cotă parte din proprietatea ei, fără a fi necesar acordul dvs. Se poate incheia contract de donatie, de vanzare-cumparare sau contract de intretinere.
nu poate transfera fratelui meu toata cota ei de 62%? eu intrebam de delimitarea in teren a acestor cote? se poate face fara a fi eu prezenta? am inteles ca se pot incheia diverse forme de transfer a proprietatii catre fratele meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar mitrea luminita mitrea luminita Buna seara ma adresez dumneavoastra cu ruganmintea de a-mi da o indicatie intr-o problema cu un gen de partaj voluntar nelegalizat la notariat. Am sa va ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate rodikaconstantin rodikaconstantin buna ziua, detin o proprietate, pe care am achizitionat-o de la parinti. Proprietatea a fost mai mare, dar eu detin jumatate si fratele jumatate, conform ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune sabou sabou Buna ziua, in urma declaratiei de iesire din indiviziune ,dupa moartea socrului,sotul a cedat cota lui de proprietate fratelui sau fara sulta,dar cu sarcina ... (vezi toată discuția)