avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate

buna ziua,
detin o proprietate, pe care am achizitionat-o de la parinti. Proprietatea a fost mai mare, dar eu detin jumatate si fratele jumatate, conform contractelor de vanzare cumparare, dar nu avem iesirea din indiviziune facuta. (dezmembrarea proprietatilor, dar fiecare are intabulata partea lui) Eu am niste stupi pe proprietatea mea. El imi cere sa-i desfiintez, pentru ca il deranjeaza si imi spune ca atata timp cat nu este facuta dezmembrarea poate fi proprietar oriunde, desi in contracte este stipulat clar fiecare ce parte are.
Conform legi apiculturi, daca nu am proprietatea delimitata cu gard, este legal sa-i situez la 5 metri de razor, distanta de la stupi la razor este de 12 metri, deci mai mult decat dublu.
Intrebarea este daca ma poate actiona in judecata sau legal ma poate obliga sa-mi desfiintez stupi, avand in vedere ca nu il deranjeaza, dar face din rautate ceea ce face.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rodikaconstantin , utilizator 10:57, 2 Iulie 2013
Mergeti cu actele la un avocat care dupa ce le studiaza sa poata sa va dea un sfat pertinent. Sincer eu n-am inteles ce spuneti...( o fi de la soare #-o) ...ori are fiecare intabulata partea sa (deci exista un act de imparteala) ori nu ati iesit din indiviziune si atunci sunteti proprietari pe cote neidentificate.Ori aveti contracte de vanzare cumparare fiecare..ori nu aveti dezmembrare facuta (pe ce sa fie facuta?????)
av.M.Hornea
buna ziua,
deci, avem contracte de vanzare cunmparare fiecare, contracte ce sunt intabulate. Chiar daca in contracte este stipulat care cu care se invecineaza, deci nu exista posibilitatea ca eu sa iau partea lui si el pe a mea, nu au fost delimitate proprietatile. ce-i drept s-a facut un cadastru, a venit un topometrist si a masurat, a delimitat proprietatile, dar mai departe , inteleg eu ca trebuie facut si ceva la notar. La primarie, terenul, adica atat partea noastra cat si a cumnatului, intreaga proprietate asa cum era ea initial, tot rolul, este trecut pe numele sotului meu, drept pentru care impozitul l-am platit noi , deoarece cumnatul nu vrea s aplateasca pe motiv ca el nu are trecut nimic pe rol. Primaria a spus ca pana nu venim cu acest act de iesire din indiviziune nu va trece, conform contractului, suprafata aferenta fiecaruia pe rolul fiecaruia.
intrebarea mea era, pentru a face acest act de iesire din indiviziune, sau cum se numeste, pentru delimitarea proprietatilor, care ar fi costurile.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract in cota indiviza georgetra georgetra Pe un singur act de vanzare cumparare sunt patru familii trecute. La primarie fiecare familie are rolul ei conform suprafetei ocupate. Scopul e carte funciara ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren rodikaconstantin rodikaconstantin buna ziua, am in proprietate un teren cu constructie, insa terenul face parte dintr-un lot mai mare, vecinul meu fiind fratele. Fiecare are acte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie jumatate de imobil adriana_ramona adriana_ramona Bunicii detin o casa care este impartita in 2 apartamente cu intrari separate si racordari la utilitati separate. Noi locuim cu ei, fiecare separat in ... (vezi toată discuția)