avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract in cota indiviza
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract in cota indiviza

Pe un singur act de vanzare cumparare sunt patru familii trecute. La primarie fiecare familie are rolul ei conform suprafetei ocupate. Scopul e carte funciara pentru fiecare familie si contract individual? Cum se poate iesi din cota indiviza si cum se poate face carte funciara pentru fiecare avand in vedere si ca pentru doua familii este si cate un proprietar decedat?
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 15:42, 24 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
contractul ramane unul singur, dar imobilele pot fi intabulate individual in cf in urma unei actiuni de iesire din indiviziune, daca partile nu sunt toate de acord, sau la notar daca sunt de acord.
In instanta se va face o expertiza topo de identificare a imobilelor, expertiza va fi avizata de OCPI si in baza ei si a sentintei se va face intabularea.
La notar va trebui depus un plan de dezmembrare facut de un topometrist.

Daca unul dintre proprietari a decedat, vor fi introdusi mostenitorii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)