avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

buna ziua,
am in proprietate un teren cu constructie, insa terenul face parte dintr-un lot mai mare, vecinul meu fiind fratele. Fiecare are acte de vanzare cumparare pe lotul lui, cu contract de vanzare cumparare.
Eu doresc sa fac dezmembrarea pentru a contrui gard intre proprietatea mea si a lui, avand in vedere ca nu avem o relatie tocmai cordiala. El nu doreste sa facem aceasta iesire din indiviziune.
Intrebarea este cum trebuie sa procedez pentru a face iesirea din indiviziune avand in vedere ca el nu doreste asta.
si as vrea sa stiu si care ar fi costurile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rodikaconstantin , utilizator 09:00, 10 Iulie 2013
Daca fiecare are contract de vanzare-umparare pentru lotul sau, unde mai este coproprietatea pentru a fi necesara iesirea din indiviziune? Iar restul lotului cui apartine?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
buna ziua,
coproprietatea consta in faptul ca, desi s-a facut cadastru pentru fiecare parte, rolul este pe numele meu, rol ce include si suprafata de teren a cumnatului meu. terenul este impartit in 2, jumatate eu jumatate cumnatul meu.
va multumesc
Rolul este altceva si nu are legatura cu actele de proprietate, cadastrul si cartea funciara. Din ce relatati dvs., fiecare are carte funciara deschisa pentru bucata sa de teren, exista documentatii cadastrale pentru fiecare lot in parte (deci nu aveti ce dezmembra), iar povestea cu rolul se rezolva la Primarie.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri. O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
Diferență dintre partaj și dezmembrare VelvetVamp01 VelvetVamp01 Puteți să îmi spuneți, vă rog, care este diferența dintre partaj și dezmembrare? Rog răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare soimumircea soimumircea Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)