Buna ziua
In urma unui control de la finante la o firma de constructii ni s-a cerut ca toate ofertele si situatiile de lucrari sa fie facute sub forma de devize (de ex. doclib). Intrebarea mea este: exista undeva in lege obligativitatea acestui tip de ofertare? Eu inteleg sa fac ofertele in acest mod atunci cand este vorba de bani publici, dar daca execut lucrari pentru persoane private?
Am citit Legea 10 si nu am gasit nimic despre acest lucru.
Va multumesc.
Ne-am adresat instantei, suntem in proces cu ei de 3 ani. Dar ei pretind ca lucrarile sunt in aceeasi stare in care le-am lasat noi, ceea ce nu este adevarat pentru ca au angajat alta firma care a terminat lucrarile si in plus nu recunosc ca ar avea datorii la noi, dimpotriva ne cer despagubiri si penalitati pentru ca nu am dus contractul la sfarsit.
Buna ziua
In urma cu cativa ani am semnat un contract de executie lucrari constructii. S-au semnat toate Procesele Verbale, inclusiv cel de Predare-primire amplasament cu beneficiarii. Dupa o perioada, din cauza faptului ca acestia nu au platit o parte din facturi i-am anuntat ca dorim sa reziliem unilateral contractul cu ei (mentionez ca aveam aceasta posibilitate, conform contractului semnat) in cazul in care nu ajungem la o intelegere amiabila. Acestia nu ne-au mai dat nici un raspuns, ne-au interzis sa mai intram pe santier, unde mai aveam materiale de constructii si au angajat alta firma sa continue lucrarile.
Vreau sa ma ajutati sa-mi spuneti daca este legal ce au facut, in conditiile in care aveau un Proces de predare-primire amplasament semnat cu firma noastra si noi suntem de atunci in proces cu aceasta firma.
Va multumesc
Stimate domn stiu ca firma de leasing este in masura sa solicite restituirea acestor taxe. daca nu ar fi fost asa am fi cerut noi si, probabil, s-ar fi rezolvat de mult. Tocmai din acest motiv am avut nenumarate discutii cu cei de la Romstal in aceasta cauza. Din pacate nu am reusit sa rezolvam nimic, dimpotriva ultimul raspuns primit de la ei a fost ca "daca nu ne convine suntem liberi sa cerem noi restituirea taxelor".
Din cauza faptului ca cele 2 taxe erau diferite, pentru acelasi tip de masina, am refuzat sa platim pana nu ni se explica acest fapt. In consecinta cei de la Romstal au folosit Bilete la Ordin (care conform contractului se puteau folosi numai pentru ratele de leasing neachitate). Astfel plata acestor taxe a fost facuta in decursul anului 2009 cu 6 Bilete la Ordin introduse in banca de catre Romstal in lunile februarie, martie si mai, iar in luna iunie am achitat noi diferenta, fiind amenintati cu ridicarea masinilor. Mentionez ca pana in ziua de azi cei de la Romstal nu au fost in stare sa explice de ce sunt 2 taxe diferite.
Suntem din Brasov.
Buna ziua
In anul 2008 am achizitionat 2 autoturisme, in leasing, de la Romstal Leasing. In luna decembrie acestia ne-au transmis ca trebuie platit urgent taxa de poluare pentru cele 2 auto deoarece "exista informatii ca in anul 2009 se va tripla aceasta taxa", cu mentiunea ca ulterior Romstal va cere restituirea diferentelor, cf OUG 208/2008.Am platit aceasta taxa care a fost diferita ca suma pentru cele 2 auto, desi erau exact acelasi model si an de fabricatie (identice), iar explicatiile celor de la Romstal au fost hilare. Ulterior in anul 2009 am renuntat de buna voie la unul dintre contractele de leasing si am predat 1 masina la Romstal.
Desi am cerut in repetate randuri sa ne fie restituite taxele de poluare platite, Romstal Leasing nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta problema.
As dori sa stiu ce putem face noi in aceasta situatie. Singurul raspuns primit de la acestia a fost ca ei au cerut recuperarea dar nu au primit nimic. In plus ne-au transmis ca nu se mai pune problema sa recuperam si taxa platita pentru masina la care am renuntat.