Buna seara. As avea si eu o nelamurire cu privire la obligativitatea asigurarilor sociale de stat. In cazul unei intreprinderi familiale daca administratorul are ca venit anual 745 lei este obligat sa plateasca pentru pensie?
In art.6 al Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice este mentionata obligativitatea asigurarii in sistemul de pensii publice pentru "persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care se află în una dintre situaţiile următoare:a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management;b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţile conomice;d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;". Avand in vedere ca salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este pentru anul 2011 de 2.022 lei, asta inseamna ca daca nu realizez venituri de minim 8.088 lei pe an nu sunt obligat sa platesc contributia pentru pensii? Nu stiu daca am inteles bine sau mi-a scapat vreun aspect. De aceea va rog pe cei care cunoasteti aceasta situatie sa ma lamuriti. Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. As mai avea o nelamurire: exista un termen pana la care se pot ridica certificatele?deoarece necunoscand faptul ca in cateva zile poate fi eliberat si ca trebuie ridicat personal (pentru ca notarul nu ne-a comunicat acest lucru) nu am fost inca sa iau certificatul de mostenitor. Mentionez ca dezbaterea succesiunii a avut loc la inceputul lunii august.Este prea tarziu acum?
Va multumesc frumos!
Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine raspunzandu-mi la unele intrebari.
In cat timp de la dezbaterea succesiunii (mentionez ca cei 3 mostenitori au cazut de acord asupra impartirii masei succesorale in trei parti egale, in urma dezbaterii la notarul public) se elibereaza certificatele de mostenitori? Acestea se expediaza la domiciliul mostenitorilor, sunt acestia anuntati in vreun fel de notarul public sau trebuie sa se prezinte sa isi ridice fiecare certificatul?
Care e procedura de urmat dupa ce fiecare si-a obtinut certificatul de mostenitor?(ma refer la intabulare, rectificarea de rol)
Va multumesc mult si astept urgent un raspuns.
Voi prezenta mai clar situatia. Tatal meu este unul din cei trei copii mostenitori ai defunctei (bunica). Ceilalti 2 frati l-am sunat si l-au anuntat ca a venit o citatie prin care li se solicita sa se prezinte la un anume birou notarial din localitate. Daca la aceasta prima intalnire tatal meu nu se prezinta ce se va intampla? Se va putea lua o decizie in lipsa lui?
Va multumesc!
Buna ziua. As avea cateva nelamuriri legate de dezbaterea succesiunii in urma mortii bunicii.
Citatia pentru invitarea la dezbaterea mostenirii vine la ultimul domiciliu al defunctului sau la domiciliul fiecaruia din mostenitori?
Conteaza in atribuirea cotelor parti din mostenire daca dintre cei trei mostenitori doar 2 locuiesc in imobilul ce va reprezinta subiect de dezbatere?
Cate intalniri au loc pana a se finaliza dezbaterea mostenirii? La aceste intalniri se poate sa absenteze unul sau mai multi mostenitori?
Va multumesc si astept cat mai repede un raspuns.
Buna ziua. Detin o Asociatie Familiala si as dori sa ii modific statutul juridic in PFA sau intreprindere individuala. Care schimbare ar fi mai convenabila sub aspectul impozitelor si al taxelor ce implica infiintarea si functionarea? De asemenea, m-ar interesa procedura pe care trebuie sa o urmez, actele necesare. Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dumneavoastra.