avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine raspunzandu-mi la unele intrebari.
In cat timp de la dezbaterea succesiunii (mentionez ca cei 3 mostenitori au cazut de acord asupra impartirii masei succesorale in trei parti egale, in urma dezbaterii la notarul public) se elibereaza certificatele de mostenitori? Acestea se expediaza la domiciliul mostenitorilor, sunt acestia anuntati in vreun fel de notarul public sau trebuie sa se prezinte sa isi ridice fiecare certificatul?
Care e procedura de urmat dupa ce fiecare si-a obtinut certificatul de mostenitor?(ma refer la intabulare, rectificarea de rol)
Va multumesc mult si astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:07, 19 Octombrie 2010
Se pot elibera si pe loc daca notarul este capabil! De obicei in cateva zile.
Fiecare parte isi ridica personal sau prin mandatar actele!
Intabularea se face in baza unui dosar cadastral (daca imobilul a fost deja intabulat nu mai este nevoie de dosar cadastral) si a unei copii legalizate dupa certificatul de mostenitor.
Succes!
B-)
Va multumesc pentru raspunsul prompt. As mai avea o nelamurire: exista un termen pana la care se pot ridica certificatele?deoarece necunoscand faptul ca in cateva zile poate fi eliberat si ca trebuie ridicat personal (pentru ca notarul nu ne-a comunicat acest lucru) nu am fost inca sa iau certificatul de mostenitor. Mentionez ca dezbaterea succesiunii a avut loc la inceputul lunii august.Este prea tarziu acum?
Va multumesc frumos!
Puteti sa le ridicati oricand nu exista termen de prescriptie.
va sugerez sa mergeti cat mai repede sa va luati certificatele de la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume certificat mostenitor nelu_oprean nelu_oprean Vreau sa intabulez casa si nu o pot face din motiv ca pe certificatul de mostenitor este adaugata o litera in plus la numele meu. ex - opreanu in loc de oprean ... (vezi toată discuția)
Rectificare titluri cerul cerul In urma decesului tatalui am fost la un notar cu niste acte. In doua titluri de proprietate numele tatalui este trecut in loc de initiala tatalui intregul ... (vezi toată discuția)