avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare titluri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare titluri

In urma decesului tatalui am fost la un notar cu niste acte.
In doua titluri de proprietate numele tatalui este trecut in loc de initiala tatalui intregul nume.
Am inteles ca trebuie sa rectific aceste acte dar nu stiu unde se face aceasta rectificare.
Ce institutii se ocupa de aceste rectificari?Am observat ca numele tatalui este gresit la financiar si in aceste titluri deci e posibil sa fie gresit la evidenta populatiei?Pe mine ma intereseaza doar titlurile nu sa fac curatenie in toate arhivele unui oras deci unde sa ma duc?
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 21:37, 12 August 2009
In primul rand verificati actul de identitate si certificatul de nastere al tatalui dvs .
Dupa aceea verificati certificatul de mostenitor! daca in nici unul dintre aceste documente nu este strecurata greseala atunci trebuie sa mergeti la emitentul titlului de proprietate si sa solicitati rectificarea titlului!
Dupa ce aveti acea rectificare veti modifca inscrierile de la notar si de la biroul de carte funciara si administratia financiara!
SUCCES!
:D
Normal , rectificarile in actele de stare civila se fac la starea civila, insa, daca neregulile apar in titlurile de proprietate, cred ca cei care v-asu emis titlurile ar trebui sa va eleibereze unele noi in care sa apara doar initiala si nu intreg numele.
Titlurile au fost eliberate pentru niste terenuri nationalizate deci in baza legii 18/1991 si 1/2000.
Mai am doar certificatul de deces al bunicii care este bineinteles gresit la nume.
Ar trebui sa iau dosarele in baza la care au fost emise aceste titluri si sa verific unde apare greseala.
Dosarele astea cine le detine?

Si inca ceva legat de aceste titluri:mai sunt proprietari si alte rude desi nu sunt trecute pe aceste titluri de proprietate?
Am primit raspunsul ca la aceste terenuri retrocedate apartin doar acelora care le-au cerut si nu apartin si altor rude care ar mosteni pe fostii proprietari.Este adevarat?
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
cerul, utilizator
Daca exista si alti mostenitori in baza certificatelor legale de mostenitor , atunci terenurile vor fi impartite pe cote parti conform impartirii masei succesorale!
Dosarele respective se gasesc la institutiile care au eliberat titlurile.
Rectificarea certificatului de deces se face la primarie deoarece serviciul de stare civila acolo se afla!
B-)
Notarul a privit titlul de proprietate si a spus ca este doar pe numele tatalui si nu au drepturi asupra lui absolut nimeni altcineva.
Deci notarul se inseala?Eu consideram ca daca sunt mostenitori au si altii dreptul(veri etc..terenurile au apartinnut bunicilor) insa ideea asta ca altii nu au dreptul a fost spusa si de alte persoane la care am intrebat.
Deci succesiunea a avut loc inainte de 89 iar titlurile le-a obtinut tatal meu in urma cererilor prin 2003 si inteleg ca si aceste titluri vor fi dezbatute ca succesiune?

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Mihaela Enache Mihaela Enache povestea suna asa : dupa legea 18 s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren agricol 1,5 ha in numele sotiei supravietuitoare si a singurului ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)