avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare titluri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare titluri

In urma decesului tatalui am fost la un notar cu niste acte.
In doua titluri de proprietate numele tatalui este trecut in loc de initiala tatalui intregul nume.
Am inteles ca trebuie sa rectific aceste acte dar nu stiu unde se face aceasta rectificare.
Ce institutii se ocupa de aceste rectificari?Am observat ca numele tatalui este gresit la financiar si in aceste titluri deci e posibil sa fie gresit la evidenta populatiei?Pe mine ma intereseaza doar titlurile nu sa fac curatenie in toate arhivele unui oras deci unde sa ma duc?
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 21:37, 12 August 2009
Domnule sau doamna , ca nu stiu ce sunteti!
Tatal dvs a obtinut acest titluri in baza unor acte.
DACA IN ACTE ERAU PARINTII si exista si alti mostenitori in afara de tatal dvs , atunci terenurile respective fac obiectul dezbaterii succesorale deoarece fac parte din masa succesorala? Intelegeti? Nu puteti sa luati prin act emis doar pe numele unuia drepturile altora! E logic . Numai ca fratii sau surorile tatalui vor trebui sa solicite in instanta nularea acelor titluri de proprietate si emiterea altora conform certificatelor de mostenitor!B-)
Interesant in functie de cine si cum intrebi afli o alta ideea si un alt raspuns.Ce spuneti pare logic insa alti notari avocati etc. au spus ca atata timp ceilalti mostenitori nu au cerut restituirea acestor terenuri inseamna ca nu au fost interesati.Asta a fost singurul argument si necunoscand legea am spus ca poate exista si aici o logica si anume nu ai cerut nu te intereseaza si cum termenul pentru cereri de retrocedare a fost expirat intreb ca sa stiu de ce alerg eu singur de aproape 1 an dupa niste hartii iar altii vor avea aceleasi drepturi ca si mine(tatal meu a alergat cu sonda urinara s aobtina aceste titluri si nu pot crede ca celelalte rude au drepturi si doar pentru ca daca li se spunea sa plateasca jumatate din taxa de eliberare a titlurilor deodata incepea sa ploua in univers..si poua...).

Multumesc

P.S. si dcaa eu faceam succesiunea dupa tata din aceste acte verii mei pot sa ma dea in judecata dupa 20 de ani cand terenurile au fost vandute si sunt la al nu stiu catalea proprietar?
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
cerul, utilizator
1. in conformitate cu prevederile legii 18/1991 republicata si rasmodificata, dreptul de proprietate este recunoscut celor care au formulat cerere in termen - poate exista un intreg regiment de matusi, veri, cumnati, etc; daca nu au formulat cerere in termen, nu au decat calea instantei, iar constatarea nulitatatii relative a unui TP poate fi ceruta in termen de 3 ani de la data emiterii actului; conditiile de nulitate absoluta nu prevad si "uitarea depunerii cererii in termen". Concluzia: daca au trecut 3 ani de la data emiterii titlului, iar tatal a fost singurul din neam care a facut cerere, sanatate si pace buna!
2. rectificarea titlurilor de proprietate se poate face doar pe baza unor acte de identitate valabile si corecte.
3. daca numele tatalui este gresit in actele de stare civila, trebuie intai facuta rectificarea actelor de stare civila respective (biroul de stare civila al primariei care a eliberat actele in cauza trebuie sa va ajute).
4. odata ce aveti actele de stare civila corecte, va adresati cu cerere catre primaria care v-a eliberat titlurile de proprietate pentru a initia demersurile legale de modificare. Primaria va inainta intreg dosarul catre prefectura care, impreuna cu OCPI-ul, va proceda la corecturile de rigoare. Tot de la primarie veti ridica apoi titlurile modificate.
IMPECABIL!!!

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Mihaela Enache Mihaela Enache povestea suna asa : dupa legea 18 s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren agricol 1,5 ha in numele sotiei supravietuitoare si a singurului ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)