avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare nume certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare nume certificat mostenitor

Vreau sa intabulez casa si nu o pot face din motiv ca pe certificatul de mostenitor este adaugata o litera in plus la numele meu. ex - opreanu in loc de oprean certificatul este eliberat in 1994 iar notarul respectiv a decedat. Cum pot rectifica numele din certificatul de mostenitor si unde? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:07, 28 Decembrie 2011
Art. 86. (1) Certificatul de mostenitor suplimentar se elibereaza de notarul public care a eliberat primul certificat. Daca acesta nu mai este in functie, se va elibera, la cerere, de oricare notar public din aceeasi circumscriptie teritoriala, solicitandu-se dosarul cauzei de la biroul notarial in arhiva caruia se afla, facandu-se mentiunile corespunzatoare in registrele de succesiuni.

(2) In toate cazurile de repunere pe rol a unui dosar succesoral notarul public va atasa la dosarul nou inregistrat dosarul anterior.

Art. 87. (1) Erorile materiale in sensul legii cuprind greseli evidente care rezulta din cuprinsul dosarului succesoral si nu impieteaza asupra drepturilor si calitatii mostenitorilor si legatarilor.

(2) In cazul in care unii dintre mostenitori sau legatari au ridicat certificatul de mostenitor sau de legatar, erorile se vor putea indrepta numai dupa citarea acestora si prezentarea tuturor certificatelor de mostenitor sau de legatar.

Sursa: UNNPR
Mergeti cu cartea de identitate, certificat de nastere eventual, impreuna cu exemplarele certificatului de mostenitor la notarul care v a dezbatut succesiunea. Se face I incheiere de rectificare a certificatului de mostenitor care se va semna , brosa si stampila cu sigiliul notarului de exemplarele certificatului deja eliberate facandu se mentiune de acest lucru si oe prima pagina a certificatului, mentiune care va fi semnata si stampilata de notar. Daca greseala a fost facuta de notar , aceasta incheiere se va face din oficiu si nu va va costa nimic.
@Mirela, notarul la care a fost dezbatuta mostenirea este MORT.
Scuze nu citisem ....:)Daca e mort, se pot face incheieri de rectificare si pentru certificatele de mostenitor facute de fostele notariate de Stat, pt ca e din 1994....Avand in vedere ca e emis de fostul notariat de stat va adresati unui notar din circumscriptia unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu cererea, notarul va cere la Camera dosarul succesoral, si se va proceda in consecinta cum am spus mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz notar completare certificat de mostenitor MSandaC MSandaC Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: In anul 1994 a decedat socrul meu, soacra si copiii au facut succesiunea dar nu au intabulat dreptul lor de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. ma judec cu mortul ? fldan fldan Stapanesc netulburat un teren in Bucuresti de peste 37 ani si vreau sa dobandesc proprietatea prin uzucapiune dar nu stiu pe cine sa chem in judecata deoarece ... (vezi toată discuția)
Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari din cauza unui certificat de calitate de moștenitor și nu știu cum să rezolv problema Cristi1956 Cristi1956 Pentru a putea dezbate succesiunea dupa sotul meu decedat in urma cu 11 luni imi este necesara suplimentarea unor succesiuni ale acestuia dezbatute in ... (vezi toată discuția)