atunci pentru ce a stat dosarul o sapatamana si ceva pt a primi opinia juridica de la banca??? si ma scuzati, dar ca un om obisnuit nu te gandesti sa iti iei avocat pt asa ceva, te gandesti ca mergi la banca, depui actele si ti se spune daca e in regula sau nu.........cred ca nu gresesc....pt ce si-au pus acei juristi stampila si semnatura ca e ok dosarul, si pt ce isi iau salariul atunci???
intrebarea e, care este aceasta lege care reglementeaza speta de mai sus, daca ma puteti indruma, eu nu am gasit, nu cumva e ceva interpretabil si s-a interpretat in mod defavorabil?
multumesc
repet! nu asteptam avertizare de la juristii bancii romanesti, insa in momentul in care dosarul mai avea un pas de aprobare....!!!!! fiind in lucru de 2 luni......nu e normal sa aflu pe ultima suta de metri asa ceva.........totusi, a trecut de acesti juristi ca fiind ok!!! nu e normal sa fiu indreptatita sa ii consider lipsiti de profesionalism??? eu cred ca da.....au avut o scapare care pe mine ca si client ma costa bani si timp!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema-
locuinta care se doreste achizitionata cu prima casa apartine in urma succesiunii dupa cum urmeaza , mamei, fratelui meu si a unui var , varul meu are jumatate din aceasta casa- aceasta jumatate urmand a fi achizitionata de mine- mama, eu si fratele meu intrunind cealalta jumatate. dosarul meu a trecut de opinia juridica a bancii.......si s-a oprit in mod surprinzator la juridic in fondul de garantare!! de abia acolo am aflat ca nu pot achizitiona casa ,respectiv cota parte a locuintei sub pretextul ca prima casa nu finanteaza cote parti, adica eu ar trebui sa donez partea mea uneia dintre rude , pt a putea achiziotiona prin prima casa locuinta....este normal sa aflu aceste lucruri de abia de la fondul de garantare??? cand trebuia poate ca prima opinie de jurisit.....adica ai bancii Romanesti...sa maavertizeze asupra acestui aspect!!!! lamuriti-ma va rog asupra aspectului , si cum pot cei de la banca romaneasca sa anuleze aceste daune deoarece depindea o alta tranzactie a altei persoane, plus ca acum nu mai pot intra in programul prima casa 1 ci in prima casa 2 care nici macar nu a inceput!!!!!
macar exista vreo solutie sau situatia aceasta nu se preteaza pt prima casa???
va multumesc!
Ajutorul de somaj este considerat vechime in munca dar nu stiu daca se pune ca si venit pt cresterea copilului, care este formula de calcul a acestui venit?
multumesc
sa inteleg ca articolul acesta lasa loc de intrepretari si e cam dupa cum vrea fiecare nu?? as putea gasi mai multe exprimari (neimpozabile) in acest articol care sa fie sinonime cu ajutorul pt casatorie ..... din moment ce nu exista pe nicaieri sintagma ajutor casatorie...
Multumesc
In CCM este stipulat: pentru nastere copil/casatorie se acorda un salariu mediu brut pe unitate realizat in luna anterioara...nu se poate sa fie diferenta de 1300 lei ...
in al doilea rand daca ajutorul pt casatorie este un cadou, in art. 55 din codul fiscal se specifica neimpozitarea acestuia....in tot cazul nu gasesc pe nicaieri punctual : ajutorul pt casatorie se impoziteaza....
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
in CCM-ul societatii la care sunt angajata nu se face nici o diferenta in exprimare privin ajutorul pentru nastere copil si cel pentru casatorie; cu toate acestea avand in vedere ca m-am casatorit mi s-a virat suma de 2775 ron in loc de 3900 ron cat i-a fost virata unei colege care a nascut. mi s-a invocat articolul 55 din codul fiscal pe care citindu-ul nu am gasit nicaieri specificat faptul ca ajutorul pt casatorie s-ar impozita in vreun fel si cu cat. am gasit insa printre alte venituri neimpozabile "cadouri facute angajatilor" unde am putea include si acest ajutor. va rog sa ma ajutati in elucidarea acestei dileme.
Va multumesc
si daca nu contine toate acestea si nici macar perioada exacta in care trebuie realizat?? poate fi considerat nul? sau mai bine zis dupa ce criterii un astfel de document poate fi considerat nul?
multumesc
Cum poate afecta o hartie de felul acesteia: data zilei in curs, titul-Target saptamanal(fara specificarea exacta a perioadei), numele persoanelor cu targetul fiecaruia, dedesubt am luat la cunostinta si imi asum ( semnatura fiecaruia)
Este vorba de functii diferite si atributiuni diferite, eu acum am o parola de "inlocuitor" pentru ceea ce indeplinesc acum , eu sunt incadrata cu functia veche...inlocuiesc o alta perosoana cu alta functie...atributiunile sunt in mare parte diferite.
Eu am functia X.. insa plecand o colega am preluat atributiile functiei Y;in CCM scrie clar ca pentru a inlocui pe cineva in alta functie trebuie sa am fisa de post corespunzatoare inlocuirii. Este in regula daca mi se da fisa de post noua cu perioada determinata fara a se specifica functia mea de baza si faptul ca functia din fisa de post reprezinta inlocuire???
Nu ar trebui ca mai intai sa mi se faca o delegatie?
Este normal sa mi se dea sa semnez retroactiv anumite acte?